Schrap zetten is de boodschap, daar komt de inflatie




Laten we een kat een kat noemen: de meeste beleggers weten niet meer wat inflatie is. Het is inderdaad geleden van de jaren 70 dat we nog ‘echte’ inflatie hadden. Op globale schaal dan, want sindsdien zijn er wel een aantal lokale inflatiebrandhaarden geweest. Die hadden echter nooit een uitslaande karakter, zodat de rest van de wereld gespaard bleef. Maar wat niet is, kan nog komen. Op kousenvoeten is de inflatie aan een come-back bezig.

Zeg dat James Bullard van de St. Louis Federal Reserve Bank, het gezegd heeft. Bullard maakt zich zorgen omdat de recent gepubliceerde Amerikaanse macro-economische indicatoren tegenvielen, een trend die volgens deze centrale bankier al sinds het begin van dit jaar merkbaar is. Vooral de consumptie groeit trager dan verwacht, wat onder andere blijkt uit de tegenvallende autoverkopen. En consumptie is nog altijd goed voor bijna 3/4devan de Amerikaanse economie.

De flauwe consumptiecijfers komen op een hoogst ongelegen moment, want ze gaan gepaard met sterker wordende inflatiecijfers. De Amerikaanse centrale bank had gehoopt dat de inflatie terug zou glijden in de richting van de gewenste 2%, maar het ziet er naar uit dat de inflatie geleidelijk aan blijft stijgen. En een stijging van de inflatie kan traag beginnen en dan plots in een stroomversnelling belanden. Een kleine katalysator kan volstaan om die versnelling te bewerkstelligen.

In dat verband moeten we naar Turkije kijken, want aan de rand van Europa heeft het inflatiegevaar al gevaarlijke vormen aangenomen. Momenteel bedraagt de Turkse inflatie bijna 12%, met een trend die nog steeds stijgend is. President Erdogan speelt een gevaarlijk spelletje in zijn strijd tegen de Gülen-aanhangers en dat spelletje kan in een galopperende inflatie eindigen. We horen zeggen dat steeds meer Turken goud, zilver, platina en andere edemetalen kopen en we kunnen ze geen ongelijk geven.

Gratis Zilveren munt
Zilveren munten
Gouden munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.