Signalen voor het goud worden steeds positiever




Het was bepaald indrukwekkend om te zien hoe de goudprijs de lucht inschoot zodra de strop om de nek van de Amerikaanse president Donald Trump weer wat strakker kwamen te zitten. In een mum van tijd schoot de goudprijs met 2% omhoog, waarbij de kaap van 1250 dollar opnieuw op een mum van tijd werd gerond. De kracht van de beweging verraste vriend en vijand, maar geeft in ieder geval aan dat er onderhuids heel wat veerkracht bij de edelmetalen aanwezig is.

Een opvallend gegeven is dat de goudmijnaandelen de opwaartse beweging bij het goud niet helemaal konden volgen. Vince Lanci, columnist voor marketslant.com en stichter van EchoBay Partners, is van mening dat de beleggers de voorkeur geven aan ‘the real thing’ en de goudmijnaandelen liever links laten liggen. Die dreigen namelijk mee kopje onder te gaan als zich weer eens een correctie op de beursvloer aandient. Technisch ziet het plaatje voor de goudmijnaandelen er veel minder goed uit als dat voor het goud zelf. Zowel het 50- als het 200-day moving average werd naar beneden doorbroken.

Bovendien wordt nu ook het 400-day moving average bedreigd. Dat betekent dat de band tussen het goud zelf en de goudmijnaandelen inderdaad steeds losser wordt. Maar sommige ETF’s gaven wel degelijk een opwaartse beweging te zien, zoals bijvoorbeeld de PowerShares Global Gold & Precious Metals (PSAU) die op weekbasis sterk is gestegen. Deze ETF heeft het 50- day moving average al doorbroken en staat op het punt om hetzelfde te doen met het 200- day moving average.

Ook de VanEck Vectors Gold Miners (GDX) noteert tussen beide gemiddeldes, waarbij nogmaals opvalt deze ETF die in mijnbouwaandelen belegt achtergebleven is bij het beursgemiddelde. De SPDR Gold Shares (GLD), die ook belegt in mijnbouwaandelen, heeft beiden al doorbroken, maar deze ETF legt een grote volatiliteit aan de dag. Als de beurs op Wall Street corrigeert, tuimelen de ETF’s die in mijnbouwaandelen beleggen steevast mee naar omlaag. De signalen voor het goud worden steeds positiever, maar meer dan ooit geven we in de huidige omstandigheden de voorkeur aan fysiek goud.

Gratis Zilveren munt
Zilveren munten
Gouden munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.