Waar zal de goudprijs een bodem vinden?




Voor beleggers in goud zijn het opnieuw zenuwslopende weken geweest. De goudprijs ging eens te meer flink onderuit en dat veroorzaakte nogal wat paniek op de financiƫle markten. De vraag is uiteraard waar dit alles toe zal leiden. Of anders uitgedrukt: waar zal de goudprijs een bodem vinden? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Algemeen kunnen we vaststellen dat het pessimisme bij de analisten niet zo bijster groot is. De meesten denken dat de correctie bij de edelmetalen beperkt in tijd en ruimte zal zijn.

Christopher Louney van RBC Capital Markets is van mening dat hier sprake is van een koopkans. Louney denkt dat het baissepotentieel vanaf de huidige niveaus beperkt is en dat we snel prijsherstel te zien zullen krijgen. Ondanks het feit dat de World Gold Council een daling van de vraag naar het goud vaststelde, blijft die vraag relatief gezien toch vrij groot. Zo groot dat wie nu goud koopt op relatief korte termijn een meerwaarde op zijn posities kan realiseren.

Maar in het licht van bovenstaande willen we toch opmerken dat de redenen waarom wij goud kopen niets te maken heeft met verhoopte winsten op korte termijn. Die zijn uiteraard mooi meegenomen, maar de echte reden waarom wij posities in goud, zilver, platina en andere edelmetalen opbouwen is omdat we geloven dat het financieel systeem zoals we dat nu kennen tegen een muur is opgebokst. De huidige situatie kan met andere woorden niet zo heel lang meer kunnen duren, om de simpele reden dat de speeltijd voorbij is.

De centrale banken en de overheden hebben het onderste uit de kan gehaald om alles bij het oude te houden. Daarbij hebben ze Potemkin-dorpen gebouwd, waarbij de faƧade belangrijker is dan het achterliggende bouwwerk. Of met andere woorden: het is allemaal schone schijn, gebouwd uit gebakken lucht. Zodra de wereld dit zal inzien, zal het vertrouwen in de bestaande valuta’s als sneeuw voor de zon verdwijnen. En dat eigenste moment zal de goudprijs exploderen, niet vroeger of later.

Collectie munten
Zilveren kilomunten
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.