Waarom goud & co enzovoort beter zullen presteren dan Wall Street in het komende decennium




De bezitters van goud, zilver, platina en andere edelmetalen mochten zich de afgelopen dagen eindelijk nog eens in de handen wrijven. De prijzen krabbelen snel weer recht, na in de periode voordien onder druk te hebben gestaan. Daarbij viel op dat de herstelbeweging kort en krachtig gebeurde, wat aangeeft dat er onderhuids nog heel wat rekvermogen aanwezig is in bijvoorbeeld de goudmarkt. Om van de zilvermarkt nog maar te zwijgen, want de zilverprijs veerde nog sneller op dan de goudprijs.

We weten allemaal dat Warren Buffett geen voorstander is van een belegging in goud en we weten ook waarom dat zo is. De man achter Berkshire Hathaway blijft er op hameren dat edelmetalen geen rendement of dividend opleveren en daarom haalt hij er zijn neus voor op. Buffett is een aandelenman en zal dat ongetwijfeld tot zijn laatste snik blijven. Maar zelfs hij zal moeten toegeven dat aandelen op een bepaald moment overgewaardeerd kunnen worden.

En dat lijkt nu inderdaad het geval te zijn, tenminste wanneer we ons baseren op de belangrijkste indicator die door Buffett wordt gebruikt. We hebben het dan over de beurskapitalisatie ten opzichte van de BBP-groei. Op basis van deze indicator kan voor de komende 10 jaar een gemiddelde return van minus 1,27% voor de S&P 500 worden voorspeld. Dat wil zeggen dat beleggers in aandelen in de komende 10 jaar op hun honger kunnen blijven zitten.

De keerzijde van de medaille is evenwel dat er een omgekeerde correlatie bestaat tussen de Buffett indicator en de markt voor edelmetalen. Sinds 1978 moest de S&P 500 op jaarbasis met 7,44% stijgen om beter te doen dan goud, zilver en platina. Op basis van een verwachte return van minus 1,27% kan de goudprijs (om te zwijgen van bijvoorbeeld de zilverprijs) in de komende 10 jaar gemiddeld met 20,60% stijgen. Een prijsevolutie waar de bezitters van goud uiteraard watertandend naar uit zullen kijken.

Gratis zilveren munt
Zilveren munten
Gouden munten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.