Auto-industrie davert op zijn grondvesten: perfecte storm raast door tweedehandsmarkt




De autosector staat aan de vooravond van een ingrijpende evolutie. De traditionele energiebronnen op basis van ruwe olie lijken hun langste tijd te hebben gehad. De komst van de elektrische wagen kan de kaarten binnen de sector grondig verschuiven. Maar in de verte lonkt al de waterstofwagen en wie welke andere revolutionaire brandstofvormen nog. En uiteraard is er ook nog de zelfrijdende wagen, die wel eens sneller op onze wegen te zien zou zijn dan algemeen wordt verwacht.

Maar er is ook nog een probleem waar meestal minder aandacht aanbesteed, maar dat in de Verenigde Staten niet meer weg te branden is uit de media. De auto-industrie davert momenteel op de grondvesten als gevolg van een perfecte storm die raast door de tweedehandsmarkt. De prijzen dalen op die markt al maandenlang en de bodem lijkt nog niet in zicht te zijn. Hierbij natuurlijk wel de opmerking dat die prijzen voordien door het dak waren gevlogen.

Het belang van de prijsval op de markt voor occasiewagens mag niet onderschat worden. Stabiele prijzen voor tweedehandswagens zijn een absolute noodzaak voor de markt voor nieuwe auto’s. De grote autobedrijven hebben uiteraard zelf ook schuld aan de malaise op de markt. In een poging om marktaandeel te winnen hebben ze de prijzen voor nieuwe wagens zo ver laten zakken dat dit niet zonder gevolgen kon blijven voor de tweedehandsmarkt. Op die markt zullen de prijzen onder druk blijven staan.

Volgens sommige analisten kan die prijsdaling tot wel 50% oplopen. Gezien de wisselwerking tussen de markt voor nieuwe en die voor tweedehandswagens kan de ganse sector in de problemen raken. Vervolgens zullen de banken de pijn voelen in de vorm van autokredieten die niet meer terugbetaald worden, waarna de ganse economie de gevolgen zal ondervinden. Het belang van de auto-industrie in het algemeen economisch plaatje mag namelijk niet onderschat worden. De autosector zou zelfs de katalysator voor een nieuwe crisis kunnen worden.

Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.