Baby boomers hebben de VS geruïneerd




Stilaan wordt de omvang duidelijk van wat de generatie van de baby boomers heeft aangericht. Deze generatie heeft vooral goed voor zichzelf gezorgd en daarbij niet op een euro meer of minder gekeken. Ze hebben het geld in feite aan deuren en vensters uitgesmeten, daarbij vergetende dat het meestal om geleend geld ging. Steeds vaker weerklinkt het protest tegen het optreden van de baby boomers, die een complete financiële puinhoop hebben achtergelaten.

Die wordt beschreven in “A Generation of Sociopaths: How the Boomers Betrayed America”, een boek van de hand van Bruce Cannon. De auteur van Generation X laat geen spaander heel van de generatie van de baby boomers die naar zijn mening een groot gevaar voor de toekomst blijken te zijn geweest. Want wat ze op hun geweten hebben, valt met geen pen te beschrijven. En het ergste van alles is dat de Millenials, de volgende generatie dus, voor de onmogelijke opdracht staan om het puin te ruimen dat de baby boomers achtergelaten hebben.

De baby boomers hebben de VS geruïneerd, maar ook de rest van de wereld bleef niet gespaard. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor de klimaatverandering, voor de gestegen kosten van het onderwijs, voor de opkomst van het populisme, voor het wegvallen van de middenklasse en ga zo maar door. Het gedrag van de baby boomer generatie kan omschreven worden als een vorm van collectieve psychopathie.

Deze generatie heeft geconsumeerd alsof er geen dag van morgen was, de rekening doorschuivend naar de volgende generatie. Jennifer Deal, senior research scientist aan het Center for Creative Leadership, stelt dat de baby boomers om zeep hebben geholpen wat de Greatest Generation (de generatie die na de Tweede Wereldoorlog opgroeide) heeft opgebouwd. Het genezingsproces van de spilzucht van de baby boomers kan lang en pijnlijk zijn, zo waarschuwt Deal. Zij sluit een grote crisis ter afronding van dit proces niet uit.

Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.