Banco Popular bewijst dat Europese banken nog niet veilig thuis zijn




Op de beurs van Madrid is de koers van Banco Popular vorige week letterlijk gecrasht, de koers verloor alle vaste grond onder de voeten. Gisteren dook het aandeel opnieuw de dieperik in. Daarmee lijkt de bankencrisis opnieuw de kop op te steken en dat in een land dat op het eerste gezicht niet ‘verdacht’ was. Want de Spaanse banken leken tot dusver relatief veilig was, wat dus blijkbaar niet zo is. In het geval van Banco Popular is nu pompen of verzuipen, want de problemen van de zesde Spaanse bank lijken erg diep te zitten.

De beurskoers van Banco Popular ging vrijdag op een bepaald moment zelfs met meer dan een kwart achteruit, waarbij de vrees de kop opstak dat de bank geliquideerd zou moeten worden wanneer er geen overnemer opduikt of wanneer Banco Popular er niet in slaagt om vers kapitaal op te halen. Ignacio Cantos van ATL Capital in Madrid is van mening dat de bank uiteraard gered zal moeten worden.

De Spaanse overheid kan zich namelijk niet veroorloven dat een bank van dergelijke omvang omvalt. Maar daarmee zijn de problemen die de banksector blijven achtervolgen natuurlijk niet opgelost. De Italiaanse bankensector heeft nog altijd geen vaste grond onder de voeten en nu trekken zich donkere wolken samen boven de Spaanse banken. De vraag is uiteraard wie nu de volgende zal zijn.

Meteen wordt duidelijk dat de financiële crisis allesbehalve definitief verleden tijd is. Er is al vaker gezegd dat de onderliggende problemen niet zijn opgelost, de overheden hebben niet meer gedaan dan de bal voor zich uitgeschopt. Het ganse financieel systeem is zo lek als een zeef zoveel is duidelijk. Ook in het geval van Banco Popular zal er wel een oplossing uitgedokterd worden, maar vroeg of laat zal dat niet meer lukken. En dan zullen we de rekening van de laksheid van onze overheden met intrest gepresenteerd krijgen.

Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.