Bank of America ziet goudprijs op het einde van dit jaar op 1400 dollar




Met het goud ging het de afgelopen weken op en neer, waarbij per saldo geen duidelijke richting zichtbaar is. De goudprijs daalde voorafgaand aan de rentebeslissing van de Amerikaanse centrale bank, maar schoot weer wat de lucht in zodra die renteverhoging een feit was. Daarmee zette de goudmarkt Janet Yellen van de FED duidelijk een neus, de beleggers in edelmetalen lijken niet langer bereid om zich nog veel gelegen te laten aan haar beleid.

Dat betekent dat de goudprijs verder kan stijgen, ook al is Yellen van plan om de rente op de Fed funds later dit jaar verder te verhogen. Er was gerekend op een volgende rentestijging tegen de zomer en die is er dus ook gekomen. Nu zal de FED waarschijnlijk de kat even uit de boom kijken, kwestie van de economische gevolgen van haar politiek te kunnen inschatten. Want te snel de rente verhogen is uit de boze, het zou het prille economisch herstel wel eens in de kiem kunnen smoren.

Loopt alles zoals gepland, dan kan er tegen het einde van het jaar nog een rente volgen. Op basis van de futures is de kans groot dat die in december zal plaatsvinden. Veel analisten zijn echter van mening dat de edelmetalen in de komende maanden de FED moeiteloos zullen trotseren. Nitesh Shah, director, econoom en commodity strateeg bij ETF Securities, ziet de goudprijs tegen het midden van dit jaar op 1300 dollar staan.

Ook de tweede helft van 2017 kondigt zich onder een gunstig gesternte aan voor de goudkevers. Bank of America verwacht dat de goudprijs tegen het einde van dit jaar zal doorstijgen tot 1400 dollar, wat neerkomt op een stijging met ruim 10% vanaf de huidige niveaus. De wild card in de komende maanden is echter weggelegd voor de inflatie. Wanneer die de pan uitswingt, kan de goudprijs nog fors hoger stijgen.

Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.