De vraag naar U.S. Silver Eagles is in mei opnieuw fors gestegen




De jongste maanden viel er moeilijk een lijn te trekken op de markt voor gouden en zilveren munten. Het gedrag van de kopers was extreem wispelturig, waarbij goede en slechte maanden elkaar afwisselden. Maar sinds de komst van Donald Trump vond een merkwaardige daling van de verkopen van die munten plaats, zonder dat iemand daar een bevredigende uitleg voor kon geven. Blijkbaar boezemt de Amerikaanse president zoveel vertrouwen in dat veilige vluchthavens zoals goud en zilver overbodig zijn geworden.

Niet te verwonderen dus dat de goudprijs niet echt meer van de grond raakt. De zllverprijs werd zelfs tijdelijk neergehamerd, waarbij nogmaals aangetoond dat het witte metaal veel volatieler is dan zijn gele neefje. In april stelden we echter een merkwaardig fenomeen vast. De vraag naar U.S. Silver Eagles is in mei opnieuw fors gestegen.

De verkopen stegen namelijk met 140% en dit op basis van de voorlopige cijfers. De U.S. Mint berichtte dat er niet minder dan 2 miljoen U.S. Silver Eagles werden verkocht, tegenover slechts 835.000 in april. Uiteindelijk bleken er drie redenen te zijn konden verklaren waarom er zoveel vraag was naar de zilveren munten. Op de eerste plaats kwam er een grote koper in de markt waarvan we alleen maar weten dat hij uit het Noord-Oosten van de VS komt.

Daarnaast kwamen ook de kleine kopers terug in de markt, aangelokt door premies bij de U.S. Silver Eagles die op het laagste niveau voor de afgelopen zeven jaar stonden. Daarnaast gaf een groep van technische analisten een koopsignaal zodra de zilverprijs in een bandbreedte tussen 16 en 16,25 dollar bewoog. Dat koopsignaal werd vooral gevolgd door grote kopers, wat de stijging van de verkopen met 140% verklaart. In ieder geval zal duidelijk zijn dat elke zwakte bij de edelmetalen gebruikt kan worden om te kopen. Onderhuids broeit er van alles op de zilvermarkt en dat alles kan uiteindelijk alleen maar tot een fors hogere zilverprijs leiden.

Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.