Fat Finger duwt goudprijs (opnieuw) lager




Maandag was het weer zover. Plots dook op de COMEX een grote verkooporder op die prompt de goudprijs een nieuwe oplawaai verkocht. Het betrof een verkooporder voor in totaal 1,85 miljoen troy ounce goud. De goudmarkt reageerde zoals bij vorige gelegenheden: de prijs voor een troy ounce goud viel terug tot in de buurt van 1235 dollar. Dat is meteen het laagste niveau voor de afgelopen zes weken. De verkoopgolf trok slechts in beperkte mate koopjesjagers aan.

Volgens Afshin Nabavi, hoofd van de trading bij MKS in Zwitserland, was er sprake van een vergissing. Een zogenaamde Fat Finger duwde de goudprijs (opnieuw) lager, waarbij in verband met zo’n ‘vette vinger’ wordt verwezen naar een trader die per ongeluk een verkeerde knop indrukt. Zijn collega Bernard Sin, trader bij MSK, probeerde alleszins deze versie aan zijn klanten te verkopen. Die zijn echter steeds minder geneigd om dergelijke verhaaltjes te geloven.

Want dergelijke Fat Finger zijn de afgelopen jaren regelmatig opgedoken, ze doen bij voorkeur de goudprijs corrigeren op een moment dat niemand dat verwacht. Uiteindelijk blijkt dat de goudmarkt nog altijd even vrolijk wordt gemanipuleerd, waarbij insiders die manipulaties proberen te verkopen als ‘accidentjes’. Als gevolg van de daling van de goudprijs zag de SPDR Gold Trust zich gedwongen goud te verkopen. De manipulator slaagt er zo telkens opnieuw in om een verdere verkoopgolf uit te lokken, wat uiteraard ook zijn bedoeling is.

Bovendien werd het 50-day moving average naar beneden doorbroken, wat volgens sommige technische analisten een verkoopsignaal genereerde. Waardoor nog meer verkooporders binnenliepen. Overigens was niet alleen goud slachtoffer, ook de zilverprijs kreeg het weer eens hard te verduren. Er werd op de COMEX in 5500 loten een hoeveelheid zilver te koop aangeboden. Als gevolg van deze dumping viel de zilverprijs terug tot 16,50 dollar.

Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.