Frank Holmes ziet goudprijs snel doorstijgen tot 1500 dollar per troy ounce




Inmiddels zal het iedereen wel duidelijk moeten zijn dat de goudprijs gemanipuleerd wordt en nog geen klein beetje ook. Maar dat belet niet dat er nog altijd analisten zijn die door het bos de bomen duidelijk kunnen onderscheiden en die geloven dat er op relatief korte termijn een einde zal komen aan de vuile spelletjes die nog altijd worden gespeeld. Een bekende vermogensbeheerder komt met een boodschap die de goudkevers ongetwijfeld een hart onder de riem zal steken. Frank Holmes, zo luidt zijn naam, ziet de goudprijs snel doorstijgen tot 1500 dollar per troy ounce.

Die Holmes is niet de eerste de beste, hij is de chief executive en chief investment officer bij U.S. Global Investors. Er zijn in de ogen van Holmes meer dan voldoende reden waarom de goudmarkt een goede beurt kan maken in de komende maanden. Vanaf de huidige prijsniveaus moet een stijging met 20% mogelijk zijn, aldus Holmes. Daarom wil zijn Gold & Precious Metals Fund, een fonds met een 4-sterren rating bij Morningstar, nog deze week een nieuw goud exchange-traded fund op de markt brengen.

Holmes ziet dus tal van signalen die in de richting van hogere goudprijzen wijzen. Eén van die factoren is het feit dat het goud voor het eerst sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen beter heeft gepresteerd dan de Amerikaanse dollar. En de reden daarvoor moet volgens de fondsbeheerder bij niemand anders dan Donald Trump gezocht worden. Van de uitvoering van zijn verkiezingsbeloften komt om verschillende redenen niets in huis.

De machteloosheid van de president weegt steeds meer op de dollar en speelt dus in het voordeel van de edelmetalen. Maar misschien de belangrijkste factor die de goudprijs moet kunnen ondersteunen is China. Momenteel is maar ongeveer 2% van de reserves van dat land belegd in goud, terwijl dat in de Verenigde Staten 75% is. De Chinezen zullen in de komende jaren op grote schaal goud blijven kopen en dat zal de goudprijs verder doen stijgen.

Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.