Goud is de activaklasse die het best heeft gepresteerd sinds de FED de rente heeft opgetrokken




De Amerikaanse centrale bank heeft tot dusver haar basisrente 4x verhoogd en er zit meer van hetzelfde in het vat. Algemeen wordt verwacht dat de FED dit jaar haar basisrente nog minstens 1x zal verhogen. Dat zou volgens de meeste economen in december kunnen gebeuren, maar een vervroegde verhoging in september (dus vlak na de zomer) is ook mogelijk. Alles hangt af van de macro-economische indicatoren die in de komende weken bekendgemaakt zullen worden.

Bloomberg vondt het interessant om de berekening te maken welke activaklasse het best heeft gepresteerd sinds de FED in december 2015 haar basisrente voor het eerste heeft opgetrokken. En de uitslag was op zijn zachtst gezegd verrassend: goud is de activaklasse die het best heeft gepresteerd sinds de FED voor het eerst de rente heeft opgetrokken. Over het afgelopen anderhalf jaar is een troy ounce goud 18% duurder geworden en dat is meer dan de beurskoersen sindsdien zijn gestegen.

Dat de goudmarkt zo goed presteert tegen de achtergrond van stijgende rentevoeten is op zich al opmerkelijk. In normale omstandigheden spint de dollar garen bij hogere rentevoeten, maar met de greenback wil het recent niet meer zo goed lukken. Bij Strategas Research Partners is analist Nicholas Bohnsack van mening dat de edelmetalen ook in de komende periode kunnen outperformen. De beurs van Wall Street begint stilaan last te krijgen van vermoeidheidsverschijnselen, terwijl de markt voor obligaties met langere looptijden sinds december 2015 vrijwel stabiel is gebleven.

Bohnsack is van mening dat de yield curve telkens is ingevallen telkens als de FED de rente verhoogt en ditmaal zal dat niet anders zijn. Tegen die achtergrond is een verdere prijsstijging bij het goud te verwachten. De analisten van Citigroup verwachten op basis van de Fibonacci getallenreeks in de technische analisten dat de goudprijs binnenkort een volgende been aan de stijgingsfase kan bouwen. Zij baseren zich daarvoor op een triple weekly momentum divergence bij het goud.

Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.