Goudprijs is uit 6-jarige downtrend gebroken




Het nieuws van de goudmarkt wordt steeds positiever. Dit jaar is een troy ounce goud al meer dan 12% duurder geworden en de top lijkt bijlange na nog niet in zicht te zijn. Als gevolg van de toegenomen geopolitieke onzekerheid reserveren steeds meer beleggers een deel van hun portefeuille voor edelmetalen, iets wat ze op de goudmarkt natuurlijk maar al te graag zien gebeuren. De oplopende spanningen in grote delen van de wereld roepen inderdaad op tot voorzichtigheid.

Er gaat bijna geen dag voorbij of er wordt wel ergens in de wereld een nieuwe aanslag gepleegd. Hoe harder er wordt geschreeuwd over een oorlog tegen het terrorisme, hoe driester de terroristen lijken te worden. Zelfs landen als Iran, die tot dusver als veilig werden beschouwd, worden nu met het optreden van extremisten geconfronteerd. En zo wordt de voedingsbodem gevormd voor een hausse bij het goud die wel eens langer zou kunnen duren dan algemeen wordt aangenomen.

Technisch zijn er alleszins signalen die er op kunnen wijzen dat de goudprijs nog over heel wat haussepotentieel beschikt. Het goud is namenlijk uit een 6-jarige downtrend gebroken en dat gebeurde op een vrij indrukwekkende wijze. De doorbraak uit de downtrend gebeurde toen het goud door 1290 dollar brak. Daarmee mag nu aan een volgend koersdoel boven 1300 dollar gedacht worden.

In eerste instantie ligt de target nu op 1350 dollar. Mogelijk kan er een tijdelijke rem op de klim komen wanneer de Amerikaanse centrale bank op 14 juni besluit om haar basisrente met een kwart procent te verhogen. Een rente-ingreep door de Federal Reserve Bank zit echter al ruimschoots verrekend in de markt. Sommige analisten sluiten niet uit dat de goudprijs voor het einde van dit jaar de kaap van 1500 dollar zal bereiken. Het zou dus wel eens allemaal veel sneller dan verwacht kunnen gebeuren.

Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.