Goudprijs is zoals de bokser Rocky: de come-back zit er aan te komen




In de filmwereld is Rocky een begrip geworden. Telkens als er vraag naar was, maakte Sylvester Stallone op het scherm zijn come-back in boksuitrusting. Wie de inmiddels toch niet meer zo piepjonge acteur al had afgeschreven, bleek telkens opnieuw op het verkeerde paard te hebben gewed. Stallone verfriste zichzelf wat op en dook opnieuw op in de ring. Om daar opnieuw grote successen te laten optekenen. Uiteraard was het telkens alleen maar show business, maar toch dan toch show business met een mooi verhaal.

Dominic Frisby van MoneyWeek is de goudprijs te vergelijken met de bokscarrière van Rocky: een come-back zit er zeker aan te komen. Frisby wijst er op dat bewegingen op de goudmarkt in golven gebeuren. Het goud doet het nu eens een tijdje bijzonder goed, om vervolgens in een stillere fase te belanden. En het is zo’n stille fase die we nu momenteel beleven. Maar daar hoeven we ons volgens de columnist geen zorgen om te maken: vroeg of zal de vlam weer in de goudpijp schieten.

De periode voor 2011 wordt door Frisby omschreven als de ‘golden dream’, op jaarbasis steeg de goudprijs in de periode voordien telkens met 10, 15 tot 20%. In september 2011 werd een piek bereikt op 1920 dollar voor een troy ounce goud, waarna er vervolgens een toontje lager werd gezongen. Deze evolutie hing samen met de wilde vlucht die de beurskoersen wereldwijd namen. Het geld vloeide niet langer naar de markten voor edelmetalen, maar wel naar de aandelen- en obligatiemarkten.

Volgens Frisby hoeven we ons geen zorgen te maken zolang de goudprijs kan standhouden boven 1050 dollar. Misschien moet die steun nog eens getest worden, zoals gebeurde in 1999 en vervolgens in 2001 met de steun op 250 dollar. Wat er daarna gebeurde, weten we allemaal. De beurskoersen ondergingen een zware correctie, terwijl de goudprijs aan een grandioze klim begon. Iets wat nu opnieuw te gebeuren staat, aldus Frisby.

Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.