Goudprijs wordt gestuurd door Wall Street en door de FED




We hebben al meermaals er op gewezen dat de goudmarkt gemanipuleerd wordt en nog geen klein beetje ook. Het volstaat om even de gang van zaken op de Comex in de gaten te houden op kalmere dagen. Steevast duikt er dan een anonieme verkoper in de markt die op grote schaal futures dumpt en zo het goud neerhamerd. Waarom dat precies moet gebeuren, is vooralsnog een raadsel. Inmiddels is er ook een insider in de goudsector die bevestigt dat er wel degelijk iets aan de hand is.

Frank Giustra, momenteel actief bij Leagold Mining Corp., is de man die zonder blikken of blozen zegt waar het over gaat. Volgens Giustra hebben Wall Street en de Amerikaanse overheid op de perfecte manier samengespannen om de goudprijs aan banden te leggen. Beiden hebben geen gelegenheid onbenut gelaten om een verdere stijging bij de edelmetalen te beletten. Denk daarbij aan de opmerking van Warren Buffett dat goud eigenlijk niet veel meer is dan een barbaars reliek uit historische tijden. De Amerikaanse centrale bank heeft anderzijds op geen enkel moment woorden vuilgemaakt aan wat er op de goudmarkt gebeurde.

Giustra neemt weliswaar het woord ‘manipulatie’ niet in de mond, maar veel scheelt het toch niet. Hij denkt dat de goudprijs door de autoriteiten wordt gebruikt of misbruikt (u mag schrappen wat niet past) om het vertrouwen in het financieel systeem te behouden. En volgens deze Canadese ondernemer staat dat financieel systeem op wankelen. Wat dan weer alles te maken heeft met het feit dat de dollar steeds lossere zand onder de voeten voelt.

De problemen met de dollar dateren overigens niet van vandaag of gisteren, maar ze worden wel steeds urgenter. Op basis van de chart op lange termijn zouden we kunnen afleiden dat de ‘greenback’ op een grote crash afstevent. De volgende neerwaartse beweging in de goudprijs zou namelijk wel eens enorme proporties kunnen afnemen. De dollarkoers vertoont al 43 jaar lang een dalende trend, een trend die recent in een stroomversnelling is beland. Het ziet er dus naar uit dat de middelen gebruikt door de overheden om de dollar op peil te houden niet langer werken. Wat alleen kan betekenen dat de goudprijs kan exploderen.

Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.