Jim Rogers bereidt zich nog altijd voor op een crash




Op de Bloomberg Invest New York Summit was er weinig ruimte voor optimisme. Verschillende sprekers vonden het nodig om te waarschuwen voor de huidige situatie op de financiële markten. Dat was onder andere het geval met Jon Winkelried van TPG, die zich zorgen maakt over het feit dat de beleggers ongevoelig zijn geworden voor geopolitieke en sociale onrust. Iedereen vindt het blijkbaar goed wat er rondom ons gebeurt, hoewel er heel wat factoren zijn die tot ongerustheid stemmen. En daar ligt dan weer niemand wakker van. Behalve natuurlijk Jim Rogers.

Hij was zelf niet lijfelijk aanwezig op de meeting, maar hij pikte wel snel in op wat er werd gezegd. De befaamde belegger Jim Rogers bereidt zich nog altijd voor op een crash. Een tijdstip kan hij vanzelfsprekend niet geven, maar volgens Rogers zal het op een bepaald punt in de komende jaren onvermijdelijk fout lopen. En als het fout loopt, zal het in één keer goed fout lopen. Wat hij nu ziet gebeuren op de markten, heeft hij in zijn ganse leven nog niet gezien.

Rogers steekt meteen ook een beschuldigende vinger uit naar de Amerikaanse centrale bank. De FED heeft zich in een roekeloos avontuur gestort door zonder daarbij na te denken de rente naar nul te duwen om vervolgens het financieel systeem te overspoelen met gratis geld. Rogers heeft het al meermaals gezegd, maar hij blijft het herhalen: eerder vroeg dan laat krijgen we daar de rekening voor gepresenteerd.

Wat moet de belegger in de huidige omstandigheden dan dan wel doen? Rogers kijkt eerder naar beurzen die klappen hebben gekregen zoals de Russische en de Chinese. Daarnaast heeft hij een boontje voor grondstoffen, op de eerste plaats landbouwproducten en natuurlijk edelmetalen. Wanneer er een kille wind gaat blazen op de financiële markten, is behoud van welvaart het eerste waar aan gedacht moet worden. En goud, zilver & co garanderen dat behoud.

Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.