Wie dumpte voor 4 miljard dollar aan goudfutures?




Donderdag was een spannende dag op politiek vlak, met de getuigenis van ex-FIBI man James Comey voor het Amerikaans congres. Sommige waarnemers zijn van mening dat dit wel eens het begin van het einde voor het presidentschap van Donald Trump kunnen betekenen. Een onmiddellijk ‘impeachment’ van Trump lijkt onwaarschijnlijk, maar het zal duidelijk zijn dat de grond onder zijn voeten steeds onvaster wordt.

Blijkbaar was er een marktpartij die het nodig vond om de financiële markten richting te geven temidden van al de tumult die in Washington DC momenteel heerst. Het was namelijk opnieuw koekenbak op de goudmarkt. Wie dumpte voor 4 miljard dollar aan goudfutures? Diegenen die het antwoord op deze vraag weten, mogen het ons altijd komen vertellen. In totaal werden meer dan 30.000 contracten in de verkoop gezet. Het kon dus niet anders of de goudprijs maakte een fikse duik.

Maar de vraag blijft hoelang deze marktpartij een dergelijke inspanning nog kan verder zetten. Want wereldwijd ruiken de beleggers onraad, wat zich vertaalt in een steeds grotere vraag naar goud, zilver en andere edelmetalen. Die iemand kan de goudmarkt nog een tijdje blijven manipuleren, maar op langere termijn zal het realiteitsgevoel toch de bovenhand krijgen. En die realiteit is niet zo fraai, zoals we overigens al lang wisten.

Private Wealth Advisory wijst er op dat de zeepbel op de financiële markten steeds grotere proporties aanneemt, proporties die niet langer houdbaar zijn. Momenteel bevinden we ons al voorbij het niveau van 2007, het jaar dat de vastgoedcrisis de wereld bijna van de sokken blies. 2000 komt bijna in zicht, het jaar dat de internetzeepbel uit elkaar spatte. Het plaatje laat aan duidelijkheid niets te wensen over: zoals de Tech Bubble en de Housing Bubble zoals ook deze zeepbel uit elkaar spatten. En op dat moment zal de goudprijs niet meer te manipuleren zijn, tot spijt van wie het benijdt.

Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.