Zal Illinois als eerste Amerikaanse staat bankroet gaan?




Dat de Amerikaanse staatsfinanciën een complete puinhoop zijn, hoeven we u ongetwijfeld niet te vertellen. Zowat het hele land leeft boven zijn stand, waarbij het aangaan van steeds meer schulden het enige glijmiddel is dat een failliete staat nog overeind houdt. Het schoentje wringt langs alle kanten, waarbij steden, county’s en de federale overheid wedijveren om een zo diep mogelijke put te slaan.

Vooral het probleem van de pensioenen dreigt catastrofale vormen aan te nemen. Steeds meer overheden en organisaties moeten met het schaamrood toegeven niet langer in staat te zijn de pensioenen van de werkgevers te garanderen. Verschillende grote steden zijn daar meer toe in staat, maar ook een vakbond als de Teamsters dreigt te verzuipen onder de pensioenlasten. En een snelle oplossing van het probleem is niet in zicht.

In tegenstelling zelfs, het probleem deint alsmaar verder uit. Momenteel focust de Amerikaanse pers zich op een volledige staat die er onder door dreigt te gaan. Zal Illinois als eerste Amerikaanse staat bankroet gaan? De kans wordt met de dag groter dat dit inderdaad zal gebeuren. De staat heeft voor een bedrag van 130 miljard dollar aan pensioenverplichtingen waaraan niet kan worden voldaan uitstaan.

De situatie is zo nijpend geworden dat de uitbetaling van de pensioenen al een kwart van de begroting van de staat opslorpt. De pensioenschulden stijgen in een angstwekkend tempo. Maar als puntje bij paaltje komt, blijkt dat het bankroet aanvragen niet zo makkelijk zal zijn. De Illinois Constitution heeft van het Illinois Supreme Court weliswaar toestemming gekregen om dat te doen, maar de vraag is of de United States Constitution dat zal toestaan. Is dat niet het geval, dan kunnen de werknemers zich er op voorbereiden dat maar een deel van de pensioenen zal uitbetaald worden. Leedvermaak met de inwoners van Illinois hoeven we niet te hebben, want het is slechts een kwestie van tijd alvorens ook Europa tot over de oren met het probleem van de pensioenen zal geconfronteerd worden.

Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.