Zitten de centrale banken achter de Bitcoin hype?




Paul Craig Roberts en Dave Kranzler publiceerden recent een aantal artikels waarin werd aangetoond hoe de prijzen voor goud en zilver worden gemanipuleerd door grote banken als JP Morgan Chase. Die treden op als agenten van de Amerikaanse Federal Reserve met de bedoeling om de prijzen van de edelmetalen laag te houden. De uiteindelijke bedoeling is de bescherming van de koers van de dollar.

Dat is nodig ook omdat de FED door haar politiek van quantitative easing (QE) en lage rentevoeten de wereld met dollars heeft overspoeld. Volgens de wet van vraag en aanbod moet een groter aanbod van een bepaald product onvermijdelijk leiden tot een lagere prijs. Dat is dus niet gebeurd met de dollar, de Amerikaanse centrale bank heeft haar gang mogen gaan wat het printen van steeds meer dollars betreft. De FED beschikte daarbij over een gemakkelijke manier om de goudmarkt te manipuleren, want dat is zowel in Londen als in New York een papieren markt.

De banken dumpen dus in opdracht van de FED gouden hoeveelheden goud- en zilverfutures, met als gevolg dat de prijzen met de regelmaat van een klok zwaar onderuit gaan. Hoe lang dat spelletje nog kan worden volgehouden, moet natuurlijk afgewacht worden. Maar de FED heeft er geen gras over laten groeien, ze heeft meteen ook maar een concurrent van de edelmetalen met harde hand aangekocht.

Roberts en Kranzler vermoeden opnieuw de hand van de FED achter de recente volatiliteit bij Bitcoin. Deze cryptocurrency was zich steeds meer als een alternatief voor de dollar gaan ontpoppen. Voorlopig gebeurde dat nog slechts op relatief beperkte schaal, maar het team van Janet Yellen wou niets aan het toeval overlaten. Daarom werd de prijs van Bitcoin kunstmatig de lucht ingedreven, met als uiteindelijke bedoeling om de beleggers de stuipen op het lijf te jagen. Op een bepaald moment werd er namelijk massaal verkocht, zodat de prijs van Bitcoin fors onderuit ging. Is dit de zoveelste samenzweringstheorie? We denken van niet, want dat er iets loos is op de markt voor Bitcoin staat als een paal boven water.

Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.