Binnen enkele maanden zal het crisisgevaar concreet worden




Michael Hartnett van Bank of America Merrill Lynch staat op de beurs van Wall Street bekend om zijn gewaagde uitspraken. Hij neemt inderdaad geen blad voor de mond, iets wat men niet meteen zou verwachten van iemand die voor één van de grootste banken in de wereld werkt. Maar Hartnett windt er geen doekjes om: de Amerikaanse centrale bank heeft de rijken rijker gemaakt, maar zal ze nu opnieuw armer maken. En dat verdient een woordje uitleg.

Hij spreekt namelijk van de "Great Fall" bij aandelen en dat kan op twee manieren opgevat worden. Hartnett verwacht namelijk een daling van de beurskoersen in de herfst, zodat het woord ‘fall’ hier inderdaad in beide betekenissen bruikbaar is. Het is zijn vaste overtuiging dat elke verdere stijging van de aandelenkoersen later dit jaar voor problemen zal zorgen. Want in zijn ogen is het keerpunt op de financiële markten nabij.

Binnen enkele maanden zal het crisisgevaar concreet worden, aldus Hartnett, want het meest gevaarlijke moment zal zich ergens in oktober of november voordoen. De FED zal namelijk stoppen met het ondersteunen van de aandelenkoersen en dat vanwege het gevaar van de vorming van zeepbellen op de beurs van Wall Street. Bovendien wordt het hoog tijd dat er iets wordt gedaan de groeiende ongelijkheid in de VS. En dat kan gebeuren door armen rijker te maken maar ook door de rijken armer te maken.

En voor die tweede mogelijkheid zal de centrale bank kiezen. Na negen jaar van de rente bewust laag te houden, zal die verder opgetrokken worden. Dat zal gebeuren op een moment dat de bedrijfsresultaten niet langer stijgen maar dalen. De kans is groot dat dit over het derde kwartaal al zo zal zijn. De combinatie van hogere rentevoeten en lagere bedrijfsresultaten kan een golf van paniek veroorzaken op Wall Street met alle gevolgen van dien. Is de volgende crisis op komst? Hartnett zegt het niet met zoveel woorden, maar de kans is groot dat ze inderdaad voor de deur staat.

Wanneer goud kopen
Waarom goud kopen
Waarom zilver kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.