De Amerikaanse centrale bank raakt in paniek en wel om deze reden




Bank of America Merrill Lynch is van mening dat de Amerikaanse centrale bank stilaan in paniek raakt. Janet Yellen zal en moet de rente zo snel mogelijk normaliseren, want ze begrijpt als geen ander dat de FED machteloos staat wanneer de volgende recessie er aan komt. En dat die er aan komt, staat als een paal boven water. Want elke periode van economisch herstel komt op een bepaald punt tot stilstand, om daarna in een recessie weg te zakken.

Yellen heeft een schema uitgewerkt om de rente in de komende maanden verder te verhogen. We hebben nu in totaal 4 renteverhogingen gehad en zouden er tegen het einde van volgend jaar nog eens 4 in de pijplijn zitten. Tegen einde volgend jaar zou de rente op de FED funds dus nog eens 1% boven de huidige niveaus moeten staan. Maar daar zijn de financiële markten het dus niet mee eens. De obligatiemarkten verrekenen maar een stijging van de rente in de VS met 50 in plaats van 100 basispunten.

Janet Yellen beseft als geen ander dat hogere rentevoeten absoluut noodzakelijk zijn wanneer de volgende recessie aan de deur klopt. Zonder het rentewapen op stal staat de FED namelijk zo goed als hulpeloos om een recessie te bestrijden. Meer schulden aangaan is ook geen oplossing, want de ganse wereld verzuipt al in een schuldenberg die in de geschiedenis zijn gelijke niet kent.

En dus wordt alles op alles gezet om een zo positief mogelijk beeld van de economie te schetsen. Met behulp van de Mainstream Media wordt een goed-nieuws-show opgevoerd die de man in de straat moet doen geloven dat we in de beste van alle mogelijke werelden leven. Wat dus duidelijk niet het geval is. Zodra de financiële markten merken dat ze in het ootje zijn genomen, kan de ontgoocheling groot zijn. Zo groot zelfs dat ze basis van de volgende zware crisis kan leggen.

Advies Goud & Zilver
Verborgen Geheimen
Collectiemunten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.