De beste maanden voor het goud zijn op komst




Wat is de beste periode om goud te kopen? Als we het antwoord op deze vraag wisten, zouden we het natuurlijk al lang verklapt hebben. De waarheid is dat de capriolen van de goudprijs hoogst onvoorspelbaar zijn. Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. In ieder geval totdat er een einde komt aan de manipulatie van de goudmarkt. Maar manipulatie of geen manipulatie, dit jaar heeft het goud per saldo nog niet zo slecht gepresteerd.

Ondanks de recente manipulatiepogingen is de goudprijs sinds 1 januari met bijna 10% gestegen. Bovendien zijn de beste maanden voor het goud nog op komst, wat meestal is de goudmarkt het best op dreef in de tweede helft van het jaar. Dat was ook vorig jaar zo. 2016 gaf een sterke start te zien, waarna wat gas werd teruggenomen. Maar zodra 2017 in zicht kwam, ging de goudprijs weer flink hoger. Is er dan toch een seizoensgebonden effect in de goudprijs merkbaar?

HardAssetsAlliance.com onderzocht de ups en downs bij de edelmetalen sinds 1975 en kwam tot een merkwaardige conclusie. Voor het goud was maart gemiddelde de slechtste maand van het jaar, gevolgd door april. De maanden juni en juli waren telkens wat rustiger periodes, waarna september over de afgelopen 41 jaar telkens de beste maand op jaarbasis werd. Toeval of niet: september is tevens de slechtste maand voor de S&P 500. Kort samengevat moet driekwart van de beste maanden voor het goud in de tweede helft van het jaar gesitueerd worden.

Algemeen is het derde kwartaal de beste periode van het jaar voor wie in goud belegt. Maar moeten we ons eigenlijk veel aantrekken van het seizoensgebonden gedrag van het goud? Eigenlijk niet, want bekeken in het grote plaatje zijn die schommelingen binnen het kalenderjaar van ondergeschikt belang. Wat telt is dat goud (maar ook zilver en de andere edelmetalen) staat voor het behoud van welvaart in crisisperiodes. Wanneer de crisis van het financieel systeem losbarst, zal de goudprijs hoe dan ook door het plafond vliegen.

Advies Goud & Zilver
Verborgen Geheimen
Collectiemunten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.