De financiële markten zijn knettergek geworden, dit kan niet blijven duren




De financiële markten zijn knettergek geworden, dit kan niet blijven duren. Deze boodschap is niet van de eerste de beste afkomstig, het was de bekende vermogensbeheerder Altair Asset Management die ze de wereld instuurde. De afgelopen jaren werden we regelmatig gewaarschuwd voor het opduiken van zeepbellen of bubbles, maar tot dusver was van een implosie geen sprake. Maar sinds enkele weken kunnen we toch weer met eigen ogen vaststellen dat zeepbellen niet tot het oneindige geblazen kunnen worden.

Op de Canadese vastgoedmarkt waren de prijzen inderdaad door het dak gevlogen en dat kon niet blijven duren. Inmiddels gaan we weer even snel naar omlaag als we voordien naar omhoog zijn gegaan. Maar de Canadese vastgoedmarkt is maar één voorbeeld van een zeepbel, er zijn er heel wat anderen te vinden. Altair Asset Management wijst bijvoorbeeld naar de Australische vastgoedmarkt én naar de Australische beurs, waar zich ook grote zeepbellen aan het ontwikkelen zijn.

De banken ontkennen dat natuurlijk in alle toonaarden, maar uiteindelijk kunnen ze ook niet anders want ze draaien mee in het systeem. De Royal Bank of Australia maakt zich echter in toenemende mate zorgen over wat er aan de hand is. De beheerders van Altair Asset Management hebben alvast hun conclusies getrokken door alle aandelen uit de portefeuille zonder enig onderscheid te verkopen. Het vrijgekomen geld wordt terugbetaald aan de klanten, die er daarna hun plan mee moeten trekken.

Altair chairman en chief investment officer Philip Parker verklaarde in een interview aan de Sydney Morning Herald dat de situatie stilaan levensgevaarlijk is geworden en dat een ramp vrijwel onvermijdelijk is geworden. Parker is tenminste iemand die durft te zeggen waar het om gaat, iets wat we onze fondsbeheerders en bankanalisten nog niet zien doen. Zij moeten hun boeltje draaiende houden en zullen alles op alles zetten om de klanten gerust te stellen. Dat die uiteindelijk het gelag gaan betalen, zal hen worst zijn.

Advies Goud & Zilver
Verborgen Geheimen
Collectiemunten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.