Edelmetalen zijn de beste bescherming tegen bail-ins in periodes van economische crisis




Edelmetalen zijn de beste bescherming tegen bail-ins in periodes van economische crisis. Dit advies hebt u van ons al meermaals gekregen, maar ditmaal stond het te lezen in The Daily Telegraph. John Adams, de auteur van het artikel, gaf toe dat het de laatste tijd relatief stil is geworden rond die bail-ins, zeg maar de redding van de banken op kap van de belastingbetaler. Dat betekent echter niet dat het gevaar is geweken, wel integendeel.

De eerstvolgende crisis kan volgens hem de katalysator worden van een vloedgolf van bail-ins. Bovendien waarschuwt Adams ook voor het verdwijnen van cash uit ons dagelijks leven. In dergelijke scenario bieden "real assets" zoals goud en zilver de beste bescherming. Adams voegt daar nog aan toe dat andere kwalen zoals negatieve rentevoeten, helikoptergeld, kapitaalcontrole behalve de "cashless society" misschien voorlopig uit ons leven verdwenen zijn, maar dat hun come-back op elk moment kan worden verwacht.

Het is op zich al een merkwaardig feit dat Adams in een grote Britse krant een platform krijgt om zijn ideeën over de komende crisis uiteen te zetten. Want dat die crisis er gaat komen, staat voor hem als een paal boven water. En niet voor hem alleen, want de laatste tijd regende het waarschuwingen over het dreigende crisisgevaar. Het westers financieel systeem bevindt zich aan de rand van de afgrond en daar raken steeds meer mensen van overtuigd.

Adams wijst op het klassiek argument van de opgelopen schulden, maar voegt daar aan toe dat op de financiële markten alles en iedereen met elkaar verbonden is. Wanneer bijvoorbeeld de obligatiemarkt crasht, zullen aandelen, vastgoed, valuta’s enzovoort onvermijdelijk volgen. Alleen de goudmarkt zal bij zo’n crash wel varen. Hoewel, ook de zilvermarkt zal een veilige plaats blijken te zijn. Geef wel de voorkeur aan fysieke edelmetalen, want aandelen zullen mee omlaag gezogen worden wanneer het boeltje crasht.

Wanneer Goud kopen
Hoe Goud kopen
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.