Goud doorstaat Mini-Flash-Crash zonder zichtbare moeite




Met de goudmarkt blijft het nog steeds moeilijk kersen eten. Met de regelmaat van een klok worden de beleggers om de oren geslagen met Mini-Flash-Crashes. Afgelopen week was het weer een zo ver, met een handelaar die het nodig vond om op woensdag 19 juli voor een half miljard dollar aan goudfutures op de Comex te dumpen. Het ging in totaal om 1800 contracten en een dergelijke hoeveelheid volstaat in normale omstandigheden om de goudprijs een stevige oplawaai te verkopen.

Maar inmiddels weet (bij wijze van spreken) zelfs het kleinste kind dat het goud het voorwerp is van prijsmanipulatie. Niemand stoort er zich dus nog aan en zeker niemand ligt er nog van wakker. Het goud doorstond deze Mini-Flash-Crash zonder zichtbare moeite en dat is veelbelovend te noemen. Het geeft aan dat inmiddels niemand nog een stuiver geeft voor het systeem van prijsmanipulatie op de Comex. De vraag is dan ook hoe lang ‘men’ nog de moeite zal blijven doen om de goudprijs naar omlaag te duwen.

In een mum van tijd kon het verloren terrein weer goedgemaakt worden, zodat de onhandige manipulator een neus werd gezet. Aanvankelijk werd het 200-day moving average naar beneden doorbroken, maar ook dit negatief signal werd snel weer goedgemaakt. Op basis van technische analyse is er weer ruimte voor enig optimisme, waarbij de technische analisten van Goldman Sachs verwachten dat de goudprijs snel weer op 1378 dollar zullen staan.

De details van hun technisch rapport willen we u besparen, maar we merken toch op dat de mensen van Goldman Sachs zich gesterkt voelen door het feit dat de daily oscillators vanaf de bodem van hun recente vork een positieve omslag te zien hebben gegeven. De eerstvolgende halte wordt nu 1249 dollar, daarna kunnen we hoger. Maar het meest benieuwd zijn we nu of die fameuze manipulator zich nog zal laten zien nu steeds duidelijker wordt dat zijn trucjesdoos leeg is.

Advies Goud & Zilver
Verborgen Geheimen
Collectiemunten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.