Goudkoorts zal het ganse universum van de edelmetalen dit jaar meesleuren




Suki Cooper, analist bij Standard Chartered Plc in New York, ziet voldoende factoren die de edelmetalen dit jaar kunnen komen ondersteunen. Cooper was dan ook geenszins verrast door de reactie van de financiƫle markten op de renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank. Onderliggend blijft de trend bij het goud sterk, om maar te zwijgen van zilver. De goudkoorts zal het ganse universum van de edelmetalen dit jaar meesleuren, aldus Cooper.

Een belangrijke factor blijft de onvoorspelbaarheid van de politiek van president Donald Trump. Diens administratie is letterlijk tot de gekste dingen in de staat, niemand durft maar in de verste verte voorspellen wat het Trump-team dit jaar nog allemaal voor ons in petto heeft. De vooruitzichten voor de goudmarkt zien er dus goed uit, zodat van elke inzinking gebruikt mag gemaakt worden om te kopen.

Dat is onder andere ook de mening van Brien Lundin, uitgever van de Gold Newsletter. Deze zei in een interview met Bloomberg dat het goud ook in december 2015 en daarna in december 2016 positief reageerde op Amerikaanse renteverhogingen. Maar niet alleen de onvoorspelbaarheid van Trump kan een beslissende factor zijn, hetzelfde geldt voor de komende verkiezingen in Duitsland en Frankrijk.

Maar inmiddels zijn er ook heel wat pleitbezorgers opgestaan die meer heil verwachten van de zilvermarkt dan van de goudmarkt. Dat is onder meer het geval met Jeffrey Christian, managing director bij CPM Group. Deze is van mening dat de aantrekkende wereldeconomie de vraag naar zilver zal doen aantrekken op een moment dat de mijnbouwbedrijven hun productie hebben afgebouwd. Het gevolg laat zich raden: een tekort aan zilver op de markt zal de prijs door het dak jagen.

Wanneer Goud kopen
Hoe Goud kopen
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.