Goudprijs zit momenteel gevangen tussen hamer en aambeeld



Gina Sanchez van Chantico Global is van mening dat de goudprijs op korte en middellange termijn gevangen zit tussen hamer en aambeeld. Er is aan de ene kant het onmiskenbaar feit dat de Amerikaanse economie aan de beterhand is. De economische opleving wint aan snelheid, want zich onder andere vertaalt in een verbeterde arbeidsmarkt. Ook de andere macro-economische indicatoren vertonen een verbetering.

In een dergelijke omgeving is er volgens Sanchez weinig ruimte voor een stijging van de goudprijs, ook al niet omdat de Amerikaanse centrale bank nu volop de kans krijgt om haar basisrente te verhogen. Een omgeving van stijgende rentevoeten is niet meteen het beste uitgangspunt om een stijgende goudprijs te kunnen ontmoeten. Bovendien is er ook nog het feit van de manipulatie van de goudmarkt die een stijging van de prijs van het goud in de weg staat.

Anderzijds is er echter de toegenomen onzekerheid in de wereld en het ontbreken van een betrouwbare maatstaf voor het meten van de gezondheid van de wereldeconomie. Het beeld is namelijk volledig vertroebeld door de centrale banken, die het financieel systeem met goedkoop geld hebben overspoeld. En in die ingreep kadert dus ook de manipulatie van de goudmarkt en bij uitbreiding eigenlijk alle financiƫle markten.

Matt Maley, equity strategist bij Miller Tabak, is van mening dat het financieel plaatje voor het goud er als puntje bij paaltje komt niet eens zo slecht uitziet. Het 200-daags gewogen gemiddelde is doorbroken en dat wijst in de richting van een verdere stijging van de goudprijs. Het volgende richtpunt is nu de kaap van 1300 dollar. Wanneer die wordt doorbroken, zijn fors hogere prijzen voor het goud mogelijk.

Advies Goud & Zilver
Verborgen Geheimen
Collectiemunten
 

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.