Indiase vraag naar goud is op jaarbasis verdubbeld




Het zijn weer moeilijke tijden voor goudkevers, gegeven het feit dat de goudprijs in de afgelopen weken weer onder druk is komen te staan. Het is echter opvallend dat wat de goudmarkt betreft vooral slecht nieuws naar voren wordt geschoven. Uiteindelijk heeft het goud slechts een deel van het eerder dit jaar veroverd terrein weer prijsgegeven, iets ernstigers is er niet aan de hand. En daarbij mogen we niet vergeten dat een troy ounce goud nog altijd meer dan 1200 dollar kost.

De campagne die op de financiële markten tegen de edelmetalen wordt gevoerd, heeft iets krampachtigs. Iets of iemand wil niet dat goud, zilver, platina enzovoort fors duurder worden. We durven er een dure eed op zweren dat het nog steeds JP Morgan Chase is dat achter de schermen op de goudmarkt aan de touwtjes trekt. Maar deze grootbank doet dat natuurlijk niet voor eigen rekening, er ziet iemand nog machtiger achter.

En zo komen we uiteindelijk uit bij de Amerikaanse Deep State, het industrieel en financieel complex dat boven de hoofden van de partijen aan de touwtjes trekt. Die Deep State wil kost wat kost de positie van de dollar als wereldreservemunt veilig stellen. En dus moet de goudprijs hoe dan ook naar omlaag. Maar tegendraads als we zijn, pakken we voor de verandering eens uit met positief nieuws voor de edelmetalen in het algemeen en voor goud in het bijzonder.

De Indiase vraag naar goud is op jaarbasis verdubbeld, zo blijkt uit de meest recent gepubliceerde cijfers. Het zal duidelijk zijn dat de Indiërs van elke inzinking in de goudprijs gebruik maken om te kopen. Het Akshaya Tritiya festival, een belangrijk festival voor de goudverkopen in het land, was dit jaar bijzonder succesvol wat de vraag naar goud betreft. India toont overduidelijk aan dat elke verzwakking in de goudprijs nieuwe kopers lokt. En die trend zal zich ook elders doorzetten. JP Morgan Chase en de Deep State strijden dus op verloren stellingen.

Wanneer goud kopen
Waarom goud kopen
Waarom zilver kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.