Indiase vraag naar goud is spectaculair gestegen




De mist over de goudmarkt is nog niet opgetrokken, maar toch er nieuw een paar positieve signalen die er op kunnen wijzen dat de comeback van de goudprijs wel eens dichterbij zou kunnen zijn dan algemeen wordt aangenomen. Na de recente prijsval staat het goud optisch laag geprijsd en dat lokt automatisch nieuwe kopers naar de markt. En die kopers zullen naar alle waarschijnlijk op de eerste plaats uit Azië afkomstig zijn, want daar situeert zich het centrum van de fysieke goudmarkt.

Op de eerste plaats denken we dan aan India, waar de bevolking al eeuwenlang dol is op gouden juwelen, munten, staven enzovoort. In de eerste helft van dit jaar importeerde India 521 ton goud en dat was meer dan tijdens de eerste zes maanden van 2016. Die import had een totale waarde van 22,20 miljoen dollar, ten opzichte van 23 miljoen dollar over het volledige kalenderjaar 2016. De Indiase goudmarkt is dus geëxplodeerd.

In het eerste kwartaal steeg de import van goud met 15%, maar vooral de cijfers voor de maand juni spraken tot de verbeelding. Er werd die maand 75 ton ingevoerd, tegenover 22,70 ton in dezelfde maand een jaar eerder. Volgens Mark O’Byrne van Goldcore.com vertrouwen de meeste inwoners van het land goud meer dan andere valuta’s. Daardoor wordt voor dit jaar in zijn geheel een import van 900 ton verwacht en dat zou de grootste hoeveelheid zijn sinds 2012.

De honger naar goud van de Indiërs wordt nog eens aangewakkerd door twee factoren eigen aan het land zelf. Er is vooreerst de vrees dat India een nieuwe belasting op de goudverkopen zal hebben, waardoor veel inwoners nog snel hun inkopen hebben gedaan. Daarnaast leeft in het land ook de vrees voor een cashless society, nadat de regering de grote bankbiljetten uit omloop heeft gehaald. Goud biedt een interessant alternatief voor het behoud van welvaart in een maatschappij zonder cash.

Advies Goud & Zilver
Verborgen Geheimen
Collectiemunten

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.