UBS Wealth adviseert om nu goud te kopen




In de goudwereld heeft de forse daling van de goudprijs afgelopen maandag de gemoederen weer eens flink doen oplaaien. Op de goudmarkt werden eens te meer de wenkbrauwen gefronst toen de prijs voor een troy ounce goud in sneltreinvaart omboog naar het niveau van 1200 dollar. Maar wie de markt op de voet volgt, was allesbehalve verrast door wat er gebeurde. Want het was weer eens een rustige handelsdag aan de vooravond van Onafhankelijkheidsdag.

En de jongste maanden hebben we telkens opnieuw meegemaakt dat er ALTIJD op zo’n rustige dagen een hond in het kegelspel opduikt. Onder allerlei flauwe smoesjes (wie gelooft nog de onzin dat er iemand een verkeerde knop zou hebben ingeduwd?) wordt de goudprijs neergehamerd. Er is dus altijd nog iets of iemand die kost wat kost wil beletten dat de goudprijs de stijgende trend opnieuw te pakken krijgt. En wie dat is, weten we altijd (officieel) nog altijd niet.

Maar eigenlijk doet dat er ook niet toe. De Zwitserse vermogensbeheerder UBS Wealth adviseert om nu goud te kopen, om de simpele reden dat de prijs laag staat. In juni is de goudprijs op maandbasis gedaald en dat was ook al weer een tijdje geleden. Die daling was bovendien aan dezelfde reden te wijten als die van afgelopen maandag: het opduiken van een ongelimiteerde verkooporder. En tegen dumping is zelfs de goudprijs niet bestand.

Alhoewel, volgens UBS Wealth mogen de defensieve gaven van goud niet onderschat worden, zeker niet in deze onzekere tijden. De oorlogsdreiging is alom en dus kunnen goud, zilver en de andere edelmetalen zich als een Safe Haven, zeg maar een veilige vluchthaven ontpoppen. De lancering van een ICBCM raket door Noord-Korea wordt beschouwd als het zoveelste signaal dat er wel degelijk iets is loos is. Ondanks het optreden van een mysterieuze verkoper is de vraag naar goud sterk en de output relatief zwak. UBS Wealth gelooft dus op termijn in hogere prijzen en die termijn zou wel eens veel korter zijn dan we denken.

Wanneer Goud kopen
Hoe Goud kopen
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.