Waarschuwingen beursgoeroe’s weerklinken steeds luider




De jongste weken werden we om de oren geslagen met de waarschuwing dat de financiële markten aan het overdrijven zijn. Er duiken inderdaad signalen op die wijzen op een duidelijke verzwakking van het sentiment. Dat is onder meer het geval in de technologiesector, waar de FANG-aandelen een symptoom zijn van een algemene zwakte in de technologiesector. Technologie was één van de sterkhouders op de beurs van Wall Street in de afgelopen maanden.

Maar ook op de obligatiemarkt zijn oranjerode flikkerlichtjes gaan branden. Daarbij valt vooral op dat de High Yield obligaties tekenen van verslapping geven. In de afgelopen maanden stegen de koersen van dergelijke obligaties steevast in de eerste noteringsdagen, maar dat is dus niet langer het geval. Onder andere de obligaties uitgegeven door Alphabet in mei laatstleden kregen wat klappen, met als aanleiding de monsterboete die Google vanwege Europa kreeg aangesmeerd.

Niet te verwonderen dus dat de waarschuwingen van de beursgoeroe’s steeds luider weerklinken. En inderdaad, Jim Rogers heeft opnieuw gesproken. Als gast van Business Insider CEO Henry Blodget herhaalde Rogers in "The Bottom Line" nog eens zijn waarschuwing dat we op de ergste crash sinds mensenheugenis afstevenen. En veel tijd hebben we volgens Rogers niet meer, hij verwacht die crash dit jaar of ten laatste volgend jaar.

De rest van het verhaal van Rogers klinkt bekend in de oren. Een aantal aandelen, waarmee op de eerste plaats naar de FANG’s wordt verwezen, zijn in het zeepbellenstadium beland. Eén van de kenmerken van zeepbellen is dat ze vroeg of laat uit elkaar spatten. Wat dus ook ditmaal zal gebeuren. De klap zal ditmaal echter veel groter zijn dan in 2000 of 2007, aldus Rogers. We kunnen ons dus maar beter schrap zetten.

Wanneer Goud kopen
Hoe Goud kopen
Waarom Goud kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.