Goudprijs kan in een mum van tijd met 10% stijgen




Bent u in bezit van goud en maakt u zich zorgen over de daling van de goudprijs? In dat geval bent u in goed gezelschap, want wereldwijd maken de goudkevers zich zorgen over wat er op de goudmarkt gebeurt. Het verhaal van de edelmetalen is inmiddels genoegzaam gekend: elke prijsstijging wordt ongenadig de nek omgewrongen door een onzichtbare hand die het goud telkens opnieuw naar af stuurt. Zilver is overigens hetzelfde lot beschoren, ook de zilverprijs raakt niet meer van de grond.

Hoeft u zich over deze evolutie daadwerkelijk zorgen te maken? In onze ogen niet, want inmiddels heeft de hele wereld in de gaten wat er aan de hand is. Alleen simpele zielen geloven nog dat de geafficheerde goudprijs de werkelijke waarde van het gele metaal uitdrukt. Bovendien moet een onderscheid gemaakt worden tussen de papieren en de fysieke goudmarkt: de goudprijs daalt op de papieren markt, want die is makkelijker manipuleerbaar.

Steeds meer waarnemers laten zich niet meer vangen door de spelletjes die door een onbekende hand op de goudmarkt wordt gespeeld. Die onbekende hand heeft er een handje van weg om telkens grote hoeveelheden goud te dumpen wanneer de markt zo goed als leeg is. Bij voorkeur wordt dus gebruik gemaakt van feestdagen, wanneer iedereen wel iets anders aan het hoofd heeft dan het kopen van goud.

Moeten we er nog een tekening bij maken? In normale omstandigheden een fatsoenlijke prijs, terwijl in dit geval de prijs nauwelijks van belang lijkt. Maar dit is meteen ook het goede nieuws: de goudprijs kan in een mum van tijd met 10% stijgen omdat bijna niemand zich nog laat vangen aan de spelletjes die worden gespeeld. Michael Dudas, een ervaren specialist die het goud al decennia lang volgt, ziet voor het einde van dit jaar prijzen boven 1300 dollar mogelijk. Over 6 maanden is zelfs een prijs van 1350 dollar mogelijk en deze boodschap zal de goudkevers als hartverwarmend in de oren klinken.

Fysiek Goud & Zilver
Informatieavond
Numisgoldsilver

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.