Jeff Gundlach breekt nogmaals een lans voor goud




In de Verenigde Staten wordt het doen en laten van Jeff Gundlach op de voet gevolgd. Dat is niet zo moeilijk ook, want deze man kan niet bepaald als bescheiden omschreven worden. De CEO van DoubleLine Capital komt maar al te graag in het nieuws en neemt onder het licht van de camera’s nooit een blad voor de mond. Volgens Gundlach leven we momenteel op een vulkaan die op elk moment kan uitbarsten.

Hij heeft daarom het zekere voor het onzekere genomen door put-opties te kopen op de S&P 500 index. Gundlach rekent met andere woorden op een koersdaling op de Amerikaanse beurzen in de komende maanden. Hij ziet de beweging zelfs op relatief korte termijn gebeuren, want de keuze viel op put-opties met expiratiedatum december. Of met andere woorden: de door hem verwachte koersdaling zou er nog voor het einde van dit jaar komen.

Ter herinnering: met put-opties kan inspeeld worden op een koersdaling. Wanneer hij het gelijk aan zijn kant krijgt, kan zijn fonds DoubleLine Capital veel geld verdienen. De beheerder van het fonds baseert zich op de historisch lage stand van de CBOE Votality Index, de index die de volatiliteit op de beurs van Wall Street uitdrukt. Die index bevindt zich momenteel op het laagste niveau sinds december 1993.

De verwachte koersdaling kan als katalystor bijvoorbeeld een zogenaamd de-FANG scenario krijgen, een scenario waarin de aandelen de zogenaamde FANG-aandelen (Facebook, Amazon, Netflix, Google) dumpen. Jeff Gundlach breekt anderzijds nogmaals een lans voor goud, zilver en de andere edelmetalen, want deze zouden kunnen profiteren van de correctie op de Amerikaanse beurzen. De goudmarkt staat voor een belangrijk keerpunt en Gundlach is van mening dat vanaf de huidige niveaus de goudprijs alleen maar kan stijgen.

Missie EGS
Infoavond Goud & Zilver
Adviesgesprek Goud & Zilver

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.