Paul Singer maakt zich steeds grotere zorgen over de wereldeconomie




Paul Singer kennen we allemaal (of toch bijna allemaal) als de stichter van Elliott Management Corporation. De man heeft in het verleden zonder enige schroom zijn kritiek gespuid op de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank, politiek die hij zonder voorgaande noemt. De FED, heeft evenals trouwens de Europese Centrale Bank en de Bank of Japan de situatie niet beter maar wel erger gemaakt.

In een druk bekeken uitzending van"The David Rubenstein Show” maakte hij brandhout van centrale bankiers als Janet Yellen en Mario Draghi. Het vertrouwen in dit soort mensen is volgens hem volledig misplaatst. Ze doen alsof ze de zaak volledig onder controle hebben, terwijl dat allesbehalve het geval is. De centrale banken hebben er met z’n alleen zootje van gemaakt, met als gevolg dat wij nu met de gebakken peren zitten.

Paul Singer maakt zich steeds grotere zorgen over de wereldeconomie die na 9 jaar van monetair extremisme volledig scheef is getrokken. Niemand weet nog te zeggen welk deel van de economie op eigen kracht groeit en welk deel het niet meer kan stellen zonder de zuurstof (lees: gratis geld) van de centrale banken. De centrale banken hebben geprobeerd de crisis van 2007-2008 op te lossen, maar hebben alleen maar een nog grotere crisis in het leven groepen.

Onder het financieel systeem zit momenteel een hefboom die mogelijk nog groter is dan die in 2007-2008, zoals blijkt uit de compleet uit de hand gelopen waarderingen op de beurzen, de obligatiemarkten en de vastgoedsector. De meeste beleggers zijn zich van geen kwaad bewust en doen gewoon verder alsof er niets aan de hand is. Een reden te meer voor Singer om ’s nachts wakker van liggen, want als plots zal blijken dat de keizer geen kleren draagt kan het kot te klein zijn.

Fysiek Goud & Zilver
Informatieavond
Numisgoldsilver

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.