Fysiek goud moet op de juiste plaats bewaard worden




We kunnen er niet genoeg op hameren dat we in een ‘vergiftigd’ financieel systeem leven. De centrale banken hebben het bestaand systeem om zeep geholpen en een plan B is helaas niet bij de hand. Dat betekent dat als er een radertje foutloopt het hele systeem is gedoemd om in elkaar te klappen. En dat is natuurlijk niet iets waar u en ik op zitten te wachten. Een gewaarschuwd man is er twee waard en voor een vrouw geldt uiteraard hetzelfde.

Goud kopen en op een veilige plaats opslaan is dus geen overbodige luxe. Dat werd nog eens bevestigd door Josh Saul, de CEO van Pure Gold Company. Volgens Saul is het bovendien belangrijker dan ooit om edelmetalen in het algemeen en goud en zilver in het bijzonder op een veilige plaats te bewaren. Want naargelang van het land waar u leeft heeft de overheid mogelijk al een begerig oog op uw goud laten vallen. Want die overheden hebben één zaak gemeen: ze hebben allemaal geld nodig.

Fysiek goud moet dus op de juiste plaats bewaard worden en Saul legt ons uit waarom. In het Verenigd Koninkrijk is er bijvoorbeeld geen meerwaardebelasting op gouden munten, wat betekent dat de Britten geen meerwaarde moeten betalen op de Sovereigns die door Royal Mint worden geslagen. In de Verenigde Staten is er echter wel zo’n meerwaardebelasting. Dat betekent dat de Amerikanen in geval een forse stijging van de goudprijs de pineut zullen zijn.

De overheden zijn echter ook niet dom en zullen niet lijdzaam toezien hoe beleggers in goud grote meerwaarden realiseren zonder dat zij een flinke hap van de buit naar de staatskas kunnen sleuren. Een belegger met wat gezond verstand bewaart zijn goud dus buiten het bereik van zijn nationale overheid. Daartoe bestaan er gespecialiseerde kluizen (‘vaults’) waarin uw bezit via allerlei verzekeringscontracten kan worden beschermd. Voorzichtigheid is en blijft de moeder van de porceleinenkast.

Missie EGS
Infoavond Goud & Zilver
Adviesgesprek Goud & Zilver

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.