Hebben defensieaandelen een voorschot genomen op een nieuwe wereldoorlog?




We zouden de waarheid geweld aan doen door te stellen dat de wereld onder president Donald Trump een veiligere plaats is geworden. Trump gaat zoals we van hem gewend zijn te keer als de traditionele olifant in de al even traditionele porceleinkast. Hij legt Saoedi-Arabië, een soennitisch land, in de watten en gaat vervolgens hevig te keer tegen Iran, dat in het sjiitische kamp thuishoort. Israël wordt vervolgens door de Amerikaanse president weer aangehaald.

Maar blijkbaar begrijpt Trump niet dat er een nieuwe alliantie tegen de Verenigde Staten in de maak is. Iran gaat steeds dichter aanleunen bij China en Rusland, waardoor zich een geduchte economische en militaire macht aan het vormen is. Daar ligt de president echter geen moment van wakker, hij gaat gewoon door met iedereen te schofferen. Vooral de wapenleveringen aan de Saoedi’s zijn velen een doorn aan het oog.

Er is echter één sector op de beurs van Wall Street die zich in de huidige omstandigheden kiplekker voelt. Hebben de defensieaandelen een voorschot genomen op een nieuwe wereldoorlog? Men zou inderdaad aannemen dat dit inderdaad het geval is. Het bericht dat de Amerikanen voor meer dan 100 miljard dollar wapentuig zullen leveren aan de Saoedi’s heeft de sector een sterke impuls geven. Want het zijn vooral de Amerikaanse wapenbedrijven die van deze leveringen zullen profiteren.

De America First strategie van de president heeft de koers van de iShares U.S. Aerospace & Defense ETF door het dak gejaagd. Aandelen als Lockheed Martin, Raytheon, Northrop Grumman en General Dynamics lieten dit jaar stuk voor stuk nieuwe recordkoersen optekenen. Cai von Rumohr, analist bij SG Cowen, is van mening dat de sector voor een paar goede jaren staat en dat de beurskoersen nog verder kunnen stijgen. De dreiging van wapengekletter geeft vermelde bedrijven een boost, van mogelijke slachtoffers van een komende wereldoorlog zullen hun managers niet wakker liggen.

Wanneer Goud kopen
Informatie Goud & Zilver
Waarom Zilver kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.