Keuze nieuwe gouverneur Amerikaanse centrale bank kan goudprijs hoger sturen




Het ziet er naar uit dat Janet Yellen haar langste tijd aan het hoofd van de Amerikaanse centrale bank heeft gekend. Ze is alleszins niet de voorkeurkandidate van president Donald Trump aan het hoofd van de Federal Reserve. In feite is het gouverneurschap van Yellen vrij vlekkeloos verlopen. Ze heeft gewoon de monetaire politiek van haar voorganger Ben Bernanke verder gezet. Met daarbij de opmerking dat ze eigenlijk ook andere keuzemogelijkheden had, maar die niet heeft benut.

In de komende dagen of weken weten we wie de nieuwe topman of -vrouw van de FED zal worden. President Donald Trump verklaarde aan de pers maandag dat hij alleszins dichtbij een beslissing stond. Maar een datum gaf de president niet en al in evenmin liet hij in de kaarten kijken wat de naam van de nieuwe topman aan het hoofd van de centrale bank betreft. We zullen dus nog wel even in het duister moeten blijven tasten.

Maar de goudmarkt is alvast in beweging gekomen, want de nieuwe gouverneur van de FED zou de goudprijs wel eens naar omhoog kunnen duwen. Ihor Dusaniwsky, managing director bij research firma S3 Partners, stelde vast dat de short interest in populaire goud ETF’s zoals SPDR Gold Trust (GLD) zijn gedaald. Dat betekent dat de beleggers verwachten dat het goud (en natuurlijk ook de andere edelmetalen) positief kunnen reageren op de naam van de nieuwe gouverneur.

Drie mannen (inderdaad, mannen en geen vrouwen) wiens namen vaak worden genoemd als kandidaat-opvolgers van Janet Yellen zijn die van Jerome Powell en Kevin Warsh. Van de eerste worden geen grote wijzigingen in de monetaire politiek van de FED verwacht, maar de komst van Warsh aan het hoofd van de Federal Reserve zou volgens Dusaniwsky positief kunnen zijn voor het goud. Wordt in ieder geval vervolgd. Dan is er nog John Taylor, die voorstander is van een versnelde verhoging van de rente. De keuze voor deze man zou vanzelfsprekend minder positief zijn voor het goud.

Wanneer Goud kopen
Informatie Goud & Zilver
Waarom Zilver kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.