Wat moet de belegger doen wanneer alles veel te duur is?




Het kan interessant zijn om eens een onderhoud te hebben met uw bankier op een onbewaakt moment. Daarmee bedoelen we een moment dat die man bijvoorbeeld al een paar glazen achterover heeft geslagen en enigszins loslippig is geworden. Wanneer u hem dan op de man af vraagt waar u in hemelsnaam nog moet beleggen, zal u mogelijk een onverwacht antwoord krijgen. Wanneer hij eerlijk is zal hij namelijk moeten toegeven dat hij het ook niet meer weet. Want in het bankwereldje zitten ze al een tijdje met de handen in het haar. Alles is peperduur geworden, dus welk advies moet nog gegeven worden.

Wat moet de belegger doen wanneer alles veel te duur is? The Economist pakte deze week uit met de titel “The bull market in everything” en dat zegt meer dan genoeg. Want we moeten er geen doekjes om winden: obligaties zijn zonder meer veel te duur, de waarderingen op de obligatiemarkten zijn zo ver uitgerekt dat er in de verste verte geen koopjes meer te doen zijn. En dan drukken we ons nog zacht uit.

En eigenlijk geldt hetzelfde voor aandelen. Wanneer uw bankier in zijn maatpak achter zijn bureau voor u zit, zal hij ongetwijfeld de loftrompet steken voor de beurzen die het toch zo goed doen. Maar dat verhaaltje kennen we uit het verleden: hoe duurder aandelen worden, hoe groter het enthousiasme bij de banken. TINA, of er is geen alternatief, deze uitleg klinkt velen ongetwijfeld vertrouwd in de oren. Goede raad is dan ook duur.

Want ook de vastgoedmarkt begint verdacht te stinken. Wanneer we er in radiospotjes attent op worden gemaakt dat we absoluut in woningen, appartementen of wat dan ook moeten beleggen, is het tijd dat de alarmbellen keihard beginnen te rinkelen. Eigenlijk is er maar één activaklasse die niet is aangetast door het te-duur-virus en dat zijn de edelmetalen. Goud en zilver zijn duidelijk achtergebleven bij alle andere activaklassen. En hier liggen dus nog grote kansen weggelegd. Verstandige beleggers aarzelen dan ook niet en maken dat ze zo snel mogelijk fysiek goud en zilver achter de hand hebben.

Wanneer Goud kopen
Informatie Goud & Zilver
Waarom Zilver kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.