Fat finger duwt goudprijs opnieuw lager




Vorige vrijdag brak de goudprijs door het 50-day moving-average, waardoor een nieuw technisch koopsignaal werd gegeven. De goudmarkt maakte zich op voor een aanval op het niveau van 1300 dollar, niveau dat een aantal weken geleden moest prijsgegeven worden als gevolg van het optreden van een ‘fat finger’. Het fenomeen is inmiddels welbekend: plots wordt een ongelimiteerde verkooporder geplaatst voor een grote hoeveelheid (papieren) goud. Met als gevolg dat de goudprijs weer een paar stappen moet terugzetten.

Wie die fat finger hanteert, weten we uiteraard nog altijd niet. Want wie het wel weet, zal het ons zeker niet komen vertellen. We kunnen daarom alleen maar veronderstellen dat het iemand is die kost wat kost wil voorkomen dat de goudprijs uitbreekt. En raadt eens wat er gisteren is gebeurd toen de goudprijs op het punt stond om uit te breken?: de fat finger duwde goudprijs opnieuw lager door voor 2 miljard dollar aan verkooporders te plaatsen.

Meteen werd het 50-day moving-average opnieuw bedreigd. De mysterieuze verkoper dumpte 15.000 contracten aan papieren goud op minder dan 2 minuten in de markt en dat kan alleen maar betekenen dat het hem (of haar) veel aan gelegen was om de goudprijs lager te zetten. Met fundamentele factoren heeft dit allemaal niets te maken, dit is manipulatie van de markt op grote schaal. En met Black Friday op komst verwachten we meer van hetzelfde.

Want die dag is toevallig of niet de favoriete dag van de fat finger, want dan is er weinig handel en valt de markt makkelijk te manipuleren. Die vergeet echter één zaak en dat is dat sinds de grote crisis van 2007-2008 niets is opgelost, wel integendeel. De overheden, met de centrale banken op kop, hebben de crisis met lapmiddelen voor zich uitgeschoven en dat zal zich vroeg of laat tegen hen keren. Hoe langer de goudprijs wordt onderdrukt, met hoe groter geweld hij op een bepaald moment zal uitbreken. Fat finger of geen fat finger.

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.