Goudprijs houdt merkwaardig goed stand




Vorige week vrijdag was het opnieuw zo ver. Bij de opening van de Comex in New York werd er opnieuw een grote verkooporder geplaatst. Het betrof in totaal 40.000 futures contracten die werden aangeboden en die hadden elk betrekking op 100 troy ounce goud. Daardoor kon de totale waarde van de order berekend worden op meer dan 4 miljard dollar. En opnieuw is onduidelijk van wie de order afkomstig was.

Het spreekt voor zich dat de opdrachtgever een grote marktpartij is, waarschijnlijk JP Morgan Chase. Maar de handelaren van de bank voeren deze transactie uiteraard niet voor eigen rekening uit, er zit iemand achter. Wie die iemand is, zullen ze ons uiteraard niet aan de neus hangen. Is het een centrale bank die als opdrachtgever heeft gefungeerd? Het antwoord op die vraag zullen we misschien nooit weten.

Maar van een uitverkoop bij het goud was geen sprake, de goudmarkt houdt merkwaardig goed stand. Per saldo sloot de goudprijs slechts iets meer dan 1% lager. Davis Hall, head of FX and precious metals bij Indosuez Wealth Management, merkt opdat de edelmetalen momenteel zowel de stijgende beurskoersen als een dramatische terugval in de vraag naar goud dit jaar moeiteloos verteerd krijgen.

Onderhuis is er dus heel wat kracht in de markt aanwezig. Want tijdens het derde kwartaal bereikte de vraag een dieptepunt voor de afgelopen 8 jaar, dit volgens de cijfers die door de World Gold Council gepubliceerd werden. Arnaud du Plessis, portfolio manager bij CPR Asset Management, is van mening dat het goud goed geplaatst is om volgend jaar opnieuw te kunnen schitteren. 2018 zou volgens hem wel eens het jaar van de grote doorbraak van het goud kunnen worden.

Kanaal Z - Munten
Waarom Goud kopen?
Verborgen geheimen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.