Goudprijs is op zoek naar een katalysator




James Rickards gaf via The Daily Reckoning nogmaals zijn visie op de goudmarkt. Dat deze Amerikaan een echte goudkever is, heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken. Volgens Rickards is het slechts een kwestie van tijd alvorens er fors hogere koersen voor het goud in de noteringstabellen zullen verschijnen. Zijn koersdoel voor goud en de andere edelmetalen ligt fors boven de huidige koersniveaus.

De goudprijs is op zoek naar een katalysator, waarbij volgens James Rickards alle ingrediënten aanwezig zijn om een forse stijging te rechtvaardigen. De fundamentals over de fysieke goudmarkt zijn volgens hem sterker dan ooit. Rusland en China blijven op grote schaal goud kopen. China heeft anderzijds een exportverbod op het goud dat in het land zelf wordt geproduceerd. Het betreft ongeveer 450 ton goud per jaar.

Rickards is ook een kijkje gaan nemen bij de raffinagebedrijven en stelde daar vast dat die vraag niet kunnen bijbenen. Bovendien moeten deze bedrijven alle moeite van de wereld doen om raffineerbaar goud te vinden, kwestie van aan de vraag te kunnen voldoen. Er komt bovendien steeds minder gerecycleerd goud naar de markt, terwijl ook de centrale banken gestopt zijn met het verkopen van goud.

Er is met andere woorden een tekort aan fysiek goud op de markt. Een opmerkelijke vaststelling is dat het beschikbare goud in toenemende mate verhuist van bankkluizen bij grootbanken als UBS en Credit Suisse naar kluisen bij instellingen als Brinks en Loomis In het laatste geval spreekt men van ‘nonbank vaults’. Aan papieren goud is uiteraard geen gebrek, maar dat is dan weer een ander verhaal.

Kanaal Z - Munten
Waarom Goud kopen?
Verborgen geheimen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.