Het grootste Ponzi schema uit de financiële geschiedenis




Wie niet beter weet, zou denken dat we in de beste van alle werelden leven. De wereldeconomie verbetert zienderogen en alles wijst er op dat we stilaan teruggaan naar de situatie van voor de grote crisis van 2007-2008. Het lijkt dus slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens alles weer bij het oude is. Maar schijn bedriegt, onderhuids blijft er van alles rommelen. We leven bovenop een vulkaan die op elk willekeurig moment kan uitbarsten.

De combinatie van twee factoren zou ons fataal kunnen worden. Op de eerste plaats hebben de overheden het centraal systeem overeind gehouden door het aangaan van steeds meer schulden. Het aangaan van de schulden is de gewoonste zaak van de wereld geworden, in zoverre dat niemand er nog wakker van ligt. Maar hoe men het ook draait of keert, schulden moeten ooit terugbetaald worden. En daar wringt het schoentje voor de eerste keer.

Er is nog een tweede plek waar dat schoentje wringt en dat is op het vlak van de rentevoeten. Die staan nog steeds historisch laag en de kans is groot dat dit nog geruime tijd zo zal blijven. In de Verenigde Staten is de FED weliswaar gestart met het optrekken van haar basisrente, maar vastrentende waarden brengen er nog altijd nauwelijks iets op. In Europa durft men voorlopig alleen maar dromen van hogere rentevoeten. 

Het Ponzi schema bestaat er in dat bij gebrek aan alternatieven zowat iedereen zich op de vastgoedmarkt heeft gestort, uiteraard opnieuw door het aangaan van schulden. Wanneer de rente eindelijk zou stijgen, zouden de prijzen voor woningen en appartementen zonder meer kelderen. We durven zonder overdrijven spreken van een diefstal op grote schaal die te gebeuren staat. De mensen zullen bij klaarlichte dag bestolen worden, dat terwijl ze er van overtuigd zijn een goede zaak te hebben gedaan door in vastgoed te beleggen.

Wanneer Goud kopen
Informatie Goud & Zilver
Waarom Zilver kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.