Rusland heeft in september 34 ton goud gekocht




Voor de Eerste Wereldoorlog was Rusland het land met de grootste goudreserves. Dat was nog in de tijd van de tsaren. Na de revolutie van 1917 kwamen de communisten aan de macht en die hebben de goudvoorraden geleidelijk aan afgebouwd. Maar onder Wladimir Poetin is Rusland weer volop bezig om de goudreserves opnieuw op te bouwen. Die bevinden zich nu op het hoogste niveau in de 17 jaar dat Poetin president is. En ze worden geleidelijk aan nog verder opgebouwd.

De jongste maanden zijn de Russen in versneld tempo bezig om de reserves op te bouwen, zonder zich veel aan te trekken van de evolutie van de goudprijs. Daarmee geeft het regime van Poetin aan goud als een volwaardige onafhankelijke munt te beschouwen die bovendien kan dienst doen als veilige vluchthaven in periodes van onzekerheid. Dat Rusland zich opnieuw duidelijk manifesteert op de goudmarkt heeft alles te maken met de ambitie van het land om een wereldmacht te worden waar terdege rekening mee wordt gehouden.

In september heeft Rusland 34 ton goud gekocht, wat overeenstemt met 1,10 miljoen troy ounce. Daardoor is de totale Russische goudvoorraad opgelopen tot 1779 ton. Dat is de op vijf na grootste in de wereld. Het land is bovendien met China verwikkeld in een race om de top zo snel mogelijk te bereiken. De bedoeling van de Russen is om dit jaar in totaal 200 ton goud te kopen. Wat wil zeggen dat er in het vierde kwartaal nog 37 ton moet gekocht worden.

Daarnaast mag natuurlijk niet over het hoofd gezien worden dat Rusland een belangrijke goudproducent is. Het land beschikt in het onmetelijke Siberië over heel wat voorraden die nog niet ontgonnen zijn. Na China en Australië is het land de derde goudproducent in de wereld, met een totale productie van 274 ton goud in 2016. Het overgrote deel van deze productie wordt opgekocht door de Russische centrale bank.

Wanneer Goud kopen
Informatie Goud & Zilver
Waarom Zilver kopen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.