Zilver krijgt momenteel de voorkeur boven goud




Dr. Steve Sjuggerud verkocht in juli vorig jaar al zijn goud, zowel zijn fysiek goud als zijn goudmijnaandelen. Die verkoop was niet ingegeven door pessimisme over de evolutie van de goudprijs, want Sjuggerud is van mening dat de goudmarkt op langere termijn nog over heel wat haussepotentieel beschikt. Hij zag elders echter betere winstkansen weggelegd en zette dus met andere woorden tijdelijk een stapje opzij. Echter wel met de bedoeling om vroeg of laat terug naar de goudmarkt te komen.

Deze strategie is echter niet zonder risico’s. Want de kans bestaat dat de goudprijs op een onverwacht moment gaat spuiten en precies op dat moment is het zaak om in de markt te zijn. Wie belegt in goud met het oog op behoud van welvaart (en eigenlijk doen we dat allemaal om die reden) is beter ALTIJD belegd in goud. Het heeft namelijk weinig zin om proberen in te spelen op tussentijdse bewegingen, want die zijn nu eenmaal onvoorspelbaar. 

Sjuggerud is blijkbaar van mening dat hij die bewegingen wel kan voorspellen, zodat hij het waagt om regelmatig in en uit de markt te stappen. Voorlopig is hij nog niet van plan om terug fysiek goud of goudmijnaandelen te kopen. Maar hij houdt de markten voor edelmetalen wel goed in de gaten en heeft daar een nieuwe favoriet gevonden. Zilver krijgt momenteel de voorkeur boven goud en dat heeft alles te maken met de onderlinge verhouding tussen de 2.

De gold-to-silver ratio staat momenteel op 76 en dat is één van de hoogste ratio’s die Sjuggerud ooit heeft meegemaakt. Traditioneel schommelt deze ratio ergens tussen 50 en 70. Momenteel kost 1 troy ounce goud evenveel als 76 troy ounce goud en volgens Sjuggerud is hier duidelijk sprake van een wanverhouding. Het kan volgens hem niet anders dan dat de afstand tussen beiden weer wat kleiner moet worden. Zilver mag dus zonder overdrijving als spotgoedkoop en dus koopwaardig worden beschouwd.

Kanaal Z - Munten
Waarom Goud kopen?
Verborgen geheimen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.