Bitcoin camoufleert alle andere problemen en dat kan volledig fout uitdraaien




Het lijkt wel alsof de financiële markten compleet gek zijn geworden. Op de financiële sites komt maar één onderwerp uitgebreid aan bod en dat is uiteraard Bitcoin. Zowat iedereen wordt gevraagd om zijn mening over crypto-currencies met daaraan gekoppeld als het even kan een voorspelling voor het volgende koersdoel voor Bitcoin. En zo krijgen we de gekste voorspellingen te horen. Wat bijvoorbeeld te denken van Bitcoin aan 100.000 dollar tegen het einde van volgend jaar?

Elke grond voor het maken van dergelijke voorspellingen ontbreken uiteraard, om de simpele reden dat het onmogelijk is om op fundamentele basis een waardering voor Bitcoin te maken die de toets van de kritiek kan weerstaan. Maar uiteraard is niet iedereen even enthousiast. Sommige analisten spreken in verband met Bitcoin over de grootvader van alle zeepbellen. Iets wat aan duidelijkheid niets aan de verbeelding overlaat.

Maar het probleem zit veel dieper dan sommigen ook maar durven vermoeden. Bitcoin camoufleert alle andere problemen en dat kan op een bepaald moment volledig fout uitdraaien. Het gevaar bestaat dat het uiteenspatten van de Bitcoin zeepbel de rente zal doe stijgen en dan kunnen de onderliggende problemen opnieuw aan de oppervlakte komen. In dat verband kijken sommigen met een argwanende blik naar de Europese staats- en bedrijfsschulden.

Momenteel moet op die schulden maar ongeveer 2% rente worden betaald. De Europese Centrale Bank koopt namelijk grote hoeveelheden obligaties op en houdt op die manier de rente laag. Om maar één voorbeeld te geven: de Italiaanse staatsschuld is inmiddels opgelopen tot 135% van het BBP. Daar moet nu 1,70% rente op worden betaald, maar in 2012 was dat nog 7%. Wanneer de rente stijgt, kan dit de Europese schuldenmarkt in rep en roer zetten. Met een grote crisis tot gevolg. En dan zal Bitcoin geen bescherming bieden, die bescherming moet dan opnieuw gezocht worden bij goud, zilver en de andere edelmetalen. U bent met deze gewaarschuwd.

Kanaal Z - Munten
Waarom Goud kopen?
Verborgen geheimen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.