Stoppen bij Bitcoin slaan volledig door: leve goud




Is Bitcoin al dan niet een speculatieve zeepbel? Het antwoord op deze vraag wordt steeds duidelijker na wat er gisteren is gebeurd. De koers van Bitcoin ging volledig door het dak waarbij op een tijdstip van enkele uren duizenden dollars aan die koers toegevoegd werden. Het spreekt voor zich dat dit een hoogst abnormale situatie is. En dan mag Bitcoin (en bij uitbreiding alle andere crypto-currencies) een nieuwe activaklasse zijn die misschien wel en misschien niet een veilige vluchthaven biedt in onzekere tijden.

Want Bitcoin heeft uiteindelijk nog alles te bewijzen. De virtuele munten hebben nog nooit kunnen bewijzen inderdaad een veilige vluchthaven te zijn wanneer een storm over de financiƫle markten gaat waaien. Voorlopig is er alleen sprake van een superspeculatief gegeven dat alleen waaghalzen op zoek naar winsten op korte termijn aantrekt. Het valt zodoende ten zeerste af te raden om op de Bitcoin zeepbel te springen.

Inmiddels staan de beurzen op het punt om het 9de jaar van de bull markt te beginnen, die stierenmarkt is namelijk al in maart 2009 begonnen. De beurskoersen worden met andere woorden steeds kwetsbaarder voor een correctie. Bovendien moet er ook rekening gehouden worden met het feit dat de obligatiemarkten ook niet bepaald een gezellige plaats zijn geworden, gezien de fors opgelopen waarderingen daar.

Dat brengt ons bij de prangende vraag: waar vindt de belegger nog veiligheid in onzekere tijden? Of zoals ze het in de Verenigde Staten zeggen: toon ons een old-school safe-haven oftewel een veilige vluchthaven. Maar eigenlijk ligt de keuze voor de hand. Goud zal hoe dan ook vroeg of laat zijn glans terugwinnen. De goudprijs bereikte gisteren een nieuw dieptepunt voor de afgelopen 4 maanden en ligt er blijkbaar volledig uitgeteld bij. Maar het is natuurlijk veel te vroeg om de goudmarkt vaarwel te zeggen. Loontje komt altijd om zijn boontje en dat lot staat ook Bitcoin te wachten. En dan zal onvermijdelijk het uur van goud, zilver en andere edelmetalen slaan.

Kanaal Z - Munten
Waarom Goud kopen?
Verborgen geheimen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.