Vooruitzichten voor goud zien er beter dan ooit uit




Op de financiële markten worden goud, zilver en de andere edelmetalen momenteel volledig in de vernieling geschopt door de crypto-currencies in het algemeen en door Bitcoin in het bijzonder. De handel in futures met Bitcoin als onderliggende waarde is opgestart en daardoor zit goud nu helemaal in de verdrukking. Overigens is de prijs van Bitcoin sinds het begin van dit jaar al met 1400% gestegen. Men zou voor minder hoogtevrees krijgen.

Maar daar ligt Peter Schiff, CEO van Euro Pacific Capital, niet van wakker. Schiff steekt niet onder stoelen of banken dat hij geen enkele toegevoegde waarde in Bitcoin ziet. De echte waarde van deze virtuele munt is volgens hem nul komma nul. Bitcoin baseert zijn waarde louter en alleen uit het feit dat speculanten bereid zijn om te kopen en dat zelfs tegen eender welke prijs. Het maakt dus niet uit hoe hoog de prijs stijgt, er zullen altijd gekken bereid gevonden worden om te kopen.

Schiff is en blijft een echte goudkever, het gele metaal is volgens hem het enige ‘real thing’. Naar zijn mening zien de vooruitzichten voor goud er beter dan ooit uit, iets wat sommigen ongetwijfeld vreemd in de oren zal klinken. Want de CBOE/Comex Gold Volatility Index, de index die de winstkansen voor handelaars in edelmetalen probeert uit te drukken, liet vorige maand een bodem optekenen op iets meer dan 10 punten. In 2011, toen die index een piek bereikte op 1900 dollar per troy ounce, stond de CBOE/Comex Gold Volatility Index op 37. Of met andere woorden: goud is momenteel spotgoedkoop.

Sommige analisten vrezen dat het goud nog meer in de verdrukking zal raken door de stijging van de rentevoeten in de VS, maar dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. In 2015 stond de goudprijs op 1060 dollar en het is precies toen dat de FED is begonnen met het verhogen van de basisrente. Bovendien is er ook nog de economische factor. De Amerikaanse economie (en dus bij uitbreiding ook de wereldeconomie) scheert momenteel hoge toppen. Zodra het economisch een stuk minder goed gaat, zal de goudmarkt opnieuw tot leven komen. Het valt moeilijk te voorspellen wanneer dat zal zijn, maar erg lang kan het niet meer duren.

Kanaal Z - Munten
Waarom Goud kopen?
Verborgen geheimen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.