Bloedbad bij Bitcoin doet verkopen gouden munten boomen




Is de zwanenzwang bij de crypto-currencies ingezet? De laatste dagen is de koers van Bitcoin neergehamerd en andere crypto’s hebben de dans niet te kunnen ontspringen. Toch is het te vroeg om te stellen dat het over en uit is met het verhaal van die crypto’s. In de komende dagen en weken zal moeten blijken of er nog voldoende veerkracht aanwezig is. Ook op langere termijn moeten de crypto-currencies nog bewijzen dat ze blijvertjes zijn en geen ééndagsvliegen.

Wie in ieder geval blijvers zijn, zijn de edelmetalen met op kop natuurlijk het goud. En op een afstandje gevolgd door zilver. De goudprijs is, geheel in tegenstelling tot Bitcoin goed begonnen aan het nieuwe jaar. Het was in de eerste weken van dit jaar bijzonder druk op de goudmarkt. Veel beleggers stapten in die markt zodra de goudprijs door de technische weerstand op 1320 dollar (per troy ounce) brak.

Het bloedbad bij Bitcoin doet met name de verkopen van gouden munten boomen. Die verkopen zijn met een forse 400% gestegen. Veel beleggers hebben nu beseft dat crypto’s weinig of geen veiligheid te bieden hebben. En dus keren ze vliegensvlug terug naar ‘the real thing’ en dat is dus goud & co. Daniel Marburger, topman van de grootste verkoper van gouden munten sprak van een heuse boom.

Dinsdag alleen al werd 30 kg aan gouden munten verkocht. Zijn bedrijfje werd overspoeld met telefoons en emails om munten te bestellen. Marburger wijst er op dat goud en Bitcoin ondanks alles toch enige vorm van gelijkenis vertonen. Beiden zijn beperkt leverbaar en makkelijk verhandelbaar. Maar een daling van de koers van Bitcoin met 50% vanop de piek boven 19.000 dollar was toch iets van het goede te veel. Het uitdoven van de Bitcoin-kaars zou in de komende weken en maanden de goudprijs alleen maar verder kunnen opdrijven.

INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.