Goud naar hoogste niveau sinds 2016 onder zware verhandelde volumes




Op de COMEX zet het goud zijn opmars verder, waarbij de goudprijs vorige week door het niveau van 1350 dollar is gebroken. De rally bij het goud heeft uiteraard te maken met de alsmaar zwakkere dollar, die op de valutamarkten op het laagste niveau staat sinds 2014. Het sentiment op de goudmarkt wordt alsmaar beter, in zoverre dat sommige technische analisten al denken dat de edelmetalen overkocht zijn.

Het is vooral de euro die zich van zijn beste kant toont en zo de dollar lager duwt. De dure dollar begint echter al te wegen op de beurskoersen en dus zou een bezinningsperiode voor de Europese eenheidsmunt meer dan welkom zijn. Op die manier zou de ‘greenback’ wat meer lucht krijgen en dat kan tevens betekenen dat het goud een toontje lager gaat zingen. Anderzijds is het een onmiskenbaar feit dat de koersval bij Bitcoin in het voordeel van de goudmarkt speelt.

Het is namelijk opvallend dat de recente stijging gepaard ging met aantrekkende volumes, hetgeen aangeeft dat de hausse een breed draagvlak heeft. Jordan Eliseo, chief economist bij Australian Bullion Co. in Sydney, wijst er op dat goud als gevolg van de zwakke dollar dit jaar al 3% duurder is geworden. Vanaf de laatste rentestijging door de FED in december is de goudprijs al met 8% gestegen.

De beleggers geven duidelijk de voorkeur aan ETF’s om te beleggen in goud. Daar heeft dan ook een grote influx plaatsgevonden. De goudprijs bevindt zich inmiddels op het hoogste niveau sinds 2016. Een factor die speelt is het plaatsvinden van Chinees Nieuwjaar, dat traditioneel gepaard gaat met een sterke vraag naar goud. Volgens de analisten van Macquarie Group Ltd kan de goudprijs verder stijgen, herstel van de dollar of geen herstel van de dollar. Een eerste koersdoel ligt op 1390 dollar.

INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.