Goudprijs kan exploderen als zeepbellen imploderen




Voor goudkevers was 2017 niet meteen een vintage jaar. De goudprijs is duidelijk achtergebleven op de aandelen, obligaties en zowat alle andere activaklassen. Volgens Mark O’Byrne van GoldCore kan 2018 het jaar van de come-back van de edelmetalen worden, gegeven het feit dat zowat alles inmiddels het formaat van zeepbellen heeft aangenomen. Met goud, zilver en de andere edelmetalen als uitzondering die de regel bevestigen.

Volgens de berekeningen van O’Byrne is de waardering van alle beurzen samen momenteel opgelopen tot het bijna ongelooflijke bedrag van 100.000 miljard dollar. Het meest verontrustende is volgens hem dat niemand zich zorgen maakt over de oververhitte en de overgewaardeerde financiële markten. Het lijkt bijna normaal dat de waarderingen door het plafond zijn gevlogen. Nochtans is dat een levensgevaarlijke situatie.

Veel belangrijke indicatoren geven volgens Mark O’Byrne aan dat we inderdaad het stadium van de zeepbellen hebben bereikt. En dat terwijl volgens hem de financiële crisis van 2008 bijlange na nog niet achter de rug is. Er is namelijk niets opgelost, de problemen zijn alleen maar vooruitgeschoven. Alles werd bedekt met een dikke laag schulden, met de vriendelijke boodschap aan de volgende generatie om als het even kan die terug te betalen.

De goudprijs kan exploderen als de zeepbellen imploderen, zo stelt Mark O’Byrne. De zeepbellen die overal zijn geblazen bedreigen de stabiliteit van ons financieel systeem, niet meer of niet minder. De centrale banken hebben in de afgelopen jaren 20.000 miljard dollar in dat systeem gepompt en daardoor zijn de waarderingen van zowat alles en nog wat door het plafond gevlogen. Inderdaad, behalve die van goud, zilver en de andere edelmetalen.

Kanaal Z - Munten
Waarom Goud kopen?
Verborgen geheimen

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.